În studiul ”Cât de importante sunt rețelele broadband mobil pentru dezvoltarea economică globală?” au fost incluse date din 135 de țări. Potrivit acestui studiu, o creștere cu 10 procente a penetrării broadband-ului mobil la nivelul unei țări poate aduce o creștere de 0,6 până la 2,8% a PIB-ului. Acest lucru a reprezentat aproximativ 500-2.000 de miliarde de dolari la nivel global, în 2016.

”În ultimii 10-15 ani, multe țări în curs de dezvoltare au folosit broadband mobil pentru a face un salt extraordinar în dezvoltarea lor economică”, a spus Herald Edquist, Master Researcher in Macroeconomics la Ericsson Research și unul dintre autorii raportului. ”Dacă aceste țări, și nu numai, vor continua să investească în broadband mobil, ele vor avea ocazia să se bucure de o productivitate a muncii tot mai bune, dar și de noi oportunități economice care nu ar fi posibile fără broadband mobil.”

Rețelele de broadband mobil s-au răspândit rapid, iar această tendință va continua. Raportul Ericsson Mobillity Report din iunie 2017 arată că, la final de 2016, aproximativ 3,2 miliarde de abonați din cei 7,4 miliarde de la nivel global aveau acces la Internet prin intermediul serviciilor de broadband mobil. Mai mult decât atât, se preconizează că, până în 2022, alți 2,6 miliarde de abonați vor avea acces la Internet prin broadband mobil.

Datele din ambele rapoarte au servit ca punct principal de discuție la UN Week în New York, unde reprezentanții Ericsson au discutat cu părțile interesate, inclusiv cu Broadband Commission for Sustainable Development, despre economia globală și rolul benefic pe care industria IT&C îl poate juca în dezvoltarea acesteia.

Photo by rawpixel.com on Unsplash