Google Pixel 2 poate fi considerat cel mai bun adversar pentru iPhone X și e foarte posibil să fie cel mai bun smartphone cu Android făcut vreodată.
Specificațiile Google Pixel 2, aparent banale
Nu excelează la capitolul design, fiind chiar ușor ciudățel din punctul acesta de vedere, remarcându-se prin asimetrie, cel puțin pe partea din spate.
Nici la capitolul specificații tehnice nu aduce lucruri nemaivăzute. Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL au procesoare Snapdragon 835, prezente și pe toate vârfurile de gamă de anul acesta, au 4GB memorie RAM și 64 sau 128GB spațiu de stocare. Camera foto principală este doar una - Google nu s-a dus după restul pieței și a decis să nu includă o cameră foto duală. Are 12,3MP cu stabilizare optică și f/1.8. Și, în ciuda diafragmei mai mici și a unui singur senzor, camera de pe Pixel 2 și Pixel 2 XL este, aparent, senzațională. Dar despre asta merită vorbit pe larg, un pic mai târziu. Frontala este de 8MP.
Pixel 2 are un display de 5.0 inch cu rezoluție full HD, iar panoul este un AMOLED. Pixel 2 XL vine cu un ecran P-OLED cu margini foarte subțiri, ca cel de pe LG V30, cu diagonală de 6.0 inch și rezoluție QHD. Google Pixel 2 are o baterie de 2.700 mAh, iar Pixel 2 XL vine cu un acumulator de 3.520 mAh.
Google Pixel 2 e rezistent la apă
Ambele telefoane sunt rezistente la apă, ceea ce este un mare plus, dar nu se pot încărca fără fir, din cauza corpurilor din aluminiu. Slotul pentru card microSD lipsește, la fel și portul jack pentru căști, iar asta s-ar putea să-i sperie pe unii potențiali clienți.
De ce sunt Pixel 2 și Pixel 2 XL senzaționale
Pixel 2 și Pixel 2 XL sunt urmași ai gamei Nexus, deci Google a pus în cele două telefoane tot ce are mai bun, adică software. Dacă nu impresionează la capitolul hardware, noile smartphone-uri excelează când vine vorba de optimizările sistemului de operare. Ele vin cu cea mai pură formă de Android posibilă, în versiunea 8.0. Partea bună pentru cei care vor cumpăra aceste telefoane este că ele vor primi garantat actualizări până în anul 2020.
Pe lângă actualizări, un alt punct forte este asistentul Google Now care poate fi activat și prin strângerea telefonului, funcție împrumutată de HTC U11.
Pixel 2 și Pixel 2 XL se folosesc intens de software și pentru a scoate cele mai bune fotografii care pot fi făcute cu un telefon mobil. Asta zic cei de la DxOMark, dar și cei care au avut ocazia să vadă dispozitivele la evenimentul de lansare.
Inteligența Artificială îmbunătățește camera de pe Google Pixel 2
Cu toate că specificațiile hardware ale camerei de pe Pixel 2 și 2 XL nu sunt impresionante, software-ul care le acționează este demn de laudă.
Pentru a scoate fotografii cu detalii aproape perfecte, chiar și în condiții de lumină scăzută, smartphone-urile anunțate de Google funcționează mereu într-un fel de mod HDR. Asta înseamnă că fac foarte rapid mai multe fotografii pe care le îmbină pentru rezultate optime. Google a integrat un algoritm complex de inteligență artificială care identifică cele mai bune părți din toate pozele făcute simultan, combinându-le apoi.
Așteptăm să testăm și noi cele două telefoane, dar până atunci putem spune două minusuri: funcția de portret, prezentă pe telefoane de la Huawei, Samsung și Apple, lipsește, la fel și posibilitatea de a filma la rezoluție 4K la 60 de cadre pe secundă.
Prețul Google Pixel și Pixel 2 XL
Prețurile pentru Pixel 2 și Pixel 2 XL sunt la nivelul altor flagship-uri lansate anul acesta. Pixel 2 costă 700 de euro pentru versiunea de 64GB, iar Pixel 2 XL, cu al său display mai mare și lipsit de margini, ajunge la 900 de euro.
Pixel 2 și Pixel 2 XL, telefoanele care arată că Google se pricepe și la hardware?
Cu toate că cele două smartphone-uri sunt produse de HTC (Pixel 2) și LG (Pixel 2 XL), cei de la Google au fost cei care au decis specificațiile, designul și tot ce ține de hardware și software. Dacă nu vor avea probleme (cum ar fi bateria care se umflă, ca în cazul iPhone 8), cele două smartphone-uri ar putea fi dispozitivele care ne arată, odată pentru totdeauna, că gigantul din Mountain View poate fi un jucător foarte important și pe piața de hardware. Alături de noul Pixelbook, dar și de căștile Pixel Buds, capabile să traducă în timp real până la 40 de limbi străine, noile telefoane pot transforma Google într-un concurent serios pentru Apple, dar și pentru alți producători de gadgeturi.