Deși este mai puțin cunoscută în țară, Lateral furnizează din inima Transilvaniei servicii pentru clienți mari de pe toate continentele, de la companii listate pe bursă NASDAQ, platforme internaționale precum fly.com și virginholidays.com și până la start-up-uri explozive, cum ar fi Rubicon Global, un "Uber for trash" în care au investit Di Caprio și Bono, iar Lateral este partenerul de tehnologie.

Ciprian Morar era ceea ce americanii ar numi un “techie”. A început ca programator în România și din 1999 a devenit antreprenor, cu doar 300 de dolari adunați din sponsorizări, ceea ce în vremea respectivă echivala cu "a mânca pâine cu unt și cu mustar”. Pentru a-și continua dezvoltarea personală, dar și pentru a înțelege sistemul de învățământ occidental și a "importa" metode mai puțin convenționale, Ciprian a studiat design-ul la Londra, timp în care compania ajunsese la peste 100 de angajați.

“Am intrat în Microsoft și la 3 zile mi s-a spus că voi lucra pe produsul Expedia. Atunci, mă întrebam ce este Expedia, iar acum este cea mai mare companie din lume în travel”, își amintește Ciprian, care ulterior a început pe cont propriu o afacere în Silicon Valley.

Citește articolul integral în cadrul proiectului "Oamenii din spatele codului" de pe wall-street.ro.