După ce ediția din 2016 a pus, în fața celor peste 300 de participanți, 46 de speakeri din 9 țări europene și Statele Unite, ediția din 2017 a conferinței are deja confirmați o serie de speakeri internaționali de la cele mai importante companii si studiouri de pe piața dezvoltatorilor de jocuri. Printre numele deja confirmate se numără Jeferson Valadares, Eric Seufert, Scott Humphries, Dave Pimm și Martine Spaans.

Pe lângă panelurile și discuțiile susținute de către aceștia și mulți alții, evenimentul va dispune de o suprafață expozițională de peste 500mp, competiții pentru dezvoltatorii independenți, dar și de o paletă largă de oportunități de networking pentru profesioniștii și entuziaștii industriei de game development deopotrivă.

Speakeri internaționali de top

Jeferson Valadares este GM/VP of Product Development în cadrul BANDAI NAMCO Entertainment America Inc, după ani petrecuți în cadrul Electronic Arts, unde acesta a supervizat unul dintre principalele studiouri al companiei, din divizia de jocuri mobile. Cariera sa de peste 10 ani în industria dezvoltatoare de jocuri mobile și publishing include coordonarea a numeroase echipe de pe întreg globul (Brazilia, România, Finlanda, UK și Statele Unite ale Americii) în studiouri renumite precum BioWare, Playfish, Flurry sau Digital Chocolate. Valadares se poate lăuda cu un portofoliu impresionant ce include numeroase titluri de succes, printre care și FIFA, Harry Potter sau Dragon Age.

Scott Humphries este un și el un nume care atrage întotdeauna atenția atunci când vine vorba de game development. După 9 ani petrecuți ca producer în două dintre cele mai importante studiouri de gaming pe plan mondial, Jamdat Mobile și Electronic Arts, Humphries a devenit Executive Producer în cadrul Disney Interactive, contribuind la numeroase titluri ce au urmat succesul francizelor de film omonime, precum Star Wars Rebels, Cinderella Free Fall sau Frozen Free Fall.

Speakerilor internaționali de renume li se va adăuga un line-up format din nume importante pe piața de gaming locală, fie că vorbim de marile companii internaționale prezente în România sau de zona de indie game development. Aceștia vor susține talk-uri și vor participa la numeroase paneluri ce vizează subiecte de actualitate pentru dezvoltatori în general precum trendurile ce vor marca decisiv industria în perioada următoare, dar și subiecte ce vizează industria din zona est-europeană.

Industria locală

Industria de game development din România a generat venituri de peste 140 de milioane de euro în 2015. Pe lângă aspectul financiar, o parte importantă a industriei sunt și cele aproximativ 7000 de locuri de muncă în cele peste 50 de studiouri prezente pe piața locală. Fie că vorbim de game development, quality assurance sau portare, studiourile românești acoperă o paletă largă de activități specifice industriei și își continuă constant expansiunea către proiecte din ce în ce mai importante sub IP propriu.

”Prima ediție a DEV.PLAY a confirmat așteptările noastre: industria românească de game development are nevoie de o conferință dedicată ei, care să reafirme poziția acesteia ca fiind una dintre cele mai importante industrii creative de pe piața românească. RGDA își propune ca ediția din 2017 să continue eforturile începute anul trecut prin intermediul conferinței, de a contribui la creșterea comunității dezvoltatorilor de jocuri video din ţara noastră și din regiune, oferindu-le acestora o paletă largă de resurse care să-i ajute să se alinieze la standardele în continuă schimbare ale industriei. Considerăm că DEV.PLAY are potenţialul să devină un adevărat „hub” pentru industria de game development din Europa de Est.” , a declarat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

Locație și bilete

Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, gazda DEV.PLAY 2017 by RGDA, este unul dintre cele mai mare centre de entertainment și evenimente din România, având o suprafață totală de peste 14.000 mp şi o capacitate de aproximativ 2600 de locuri.

Bilete sunt deja puse în vânzare pe site-ul http://dev-play.ro. Biletele cu discount Early Bird sunt disponibile până pe data de 31 iulie. La fel ca și anul trecut, angajații companiilor membre RGDA vor beneficia de discounturi semnificative; ca o noutate, anul acesta DEV.PLAY 2017 by RGDA își deschide porțile și pentru studenții pasionați de industria de game development, oferind prețuri speciale pentru aceștia.

Mai multe detalii, precum și actualizări despre conferință vor fi disponibile aici și pe pagina de Facebook.