Mai exact, prin Chrome Actions bara de adrese (sau omnibox) se transformă într-o bară de comenzi rapide și permite accesul la diverse unelte sau funcționalități care până acum au fost ascunse prin diverse meniuri ale browserului.

Potrivit Gizmodo, tot ce trebuie să faci pentru a accesa o anumită comandă este să scrii în bară câteva cuvinte. Înainte de a încerca comenzile de mai jos, nu strică să verifici dacă ai cea mai recentă versiune a browserului instalată și să faci un update, în cazul în care e nevoie.

Comenzi rapide Chrome Actions

”Clear browsing data” este una dintre frazele pe care le poți scrie în omnibox pentru a goli rapid istoricul de navigare, fără să mai fi nevoit să intri în setări. La tastarea frazei, vei observa între rezultate un buton pe care poți da click, iar apoi vei fi direcționat către un meniu care îți permite să alegi ce anume vrei să ștergi din istoric. Mai poți scrie și ”wipe cache”, ”wipe data”, ”remove history”, ”info erase”, ”history clear” și ”delete history”. Noile Chrome Actions par să fie disponibile deocamdată doar în limba engleză.

Fraza ”Manage passwords” îți permite să ajungi rapid în meniul de gestionare a parolelor, unde poți șterge sau modifica parolele salvate. Poți scrie și ”change password”, ”credentials edit”, ”show passwords”, ”password view” sau ”view credentials” pentru a accesa meniul.

”Manage payment methods” e pentru accesarea meniului unde poți vedea cardurile pe care le ai stocate pentru plăți rapide. Editarea acestor metode de plată va lansa site-ul Google Pay, însă procesul este unul rapid și simplu. Mai poți scrie în bară ”edit credit card”, ”cards edit”, ”update payments”, ”change browser payments”, ”manage cards” sau ”save cards”.

Pentru fraza ”Incognito” nu e nevoie de foarte multe explicații - comanda deschide o filă nouă în care poți face browsing fără să-ți faci griji pentru cookie-uri sau istoric. Mai poți scrie ”private window”, ”enter incognito”, ”start incognito”, ”start private mode”, ”open incognito mode”, ”private tab launch” și ”private tab”.

”Translate this” este o frază pe care o poți scrie în bară atunci când accesezi un site într-o limbă străină și vrei să ai rapid o traducere care te ajută să înțelegi despre ce e pagina respectivă. Mai poți tastat și ”webpage change language”, ”translate page”, ”change language page”, ”browser translate page”, „webpage translate” și ”Chrome page translate”.

”Update Chrome” e comanda rapidă prin care îți actualizezi browserul fără bătăi de cap. ”Browser update”, ”Chrome upgrade” sau ”instal browser” sunt alte fraze pe care le poți folosi.