Vineri, 5 mai, începând cu ora 16:00, porțile complexului Romexpo se vor deschide pentru toți fanii Comic Con. Accesul publicului va fi disponibil vineri, începând cu ora 16:00 și se va încheia la ora 21:00, sâmbătă de la 10:00 la 20:00, iar duminică de la ora 10:00 la 19:00.

Pentru prima dată, programul și harta întregului eveniment pot fi consultate prin intermediul unei aplicații de mobil, East European Comic Con, disponibilă pe Android (PlayStore) și iOS (Apple Store).

Toate activitățile din cadrul evenimentului pot fi urmărite și pe www.comic-con.ro și pe pagina de Facebook.

Cine vine la Comic Con?

Actorii care își dau întâlnire cu publicul din România reprezintă seriale de success ca Game of Thrones, Vikings, The Vampire Diaries, Stargate SG-1, Sparatcus.

Astfel, Nathaniel Buzolic (The Vampire Diaries, The Originals), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Ellie Kendrick (Game of Thrones, Misfits), Christopher Judge (Stargate SG-1, God of War), Jefferson Hall (Vikings), Craig Parker (Spartacus, Lord of the Rings) vor sta la povești în cadrul panel-urilor, vor face fotografii și vor oferi autografe.

Zona dedicată gaming-ului va fi cea mai mare de până acum, iar fanii vor putea testa jocuri noi, dar și echipamente de ultimă generație. Lenovo, PC Coolers, Riot Games, Samsung, PC Garage, HP, Fifth Dimension, Ubisoft, RDGA, TP-Link, Blizzard Entertainment, Nvidia și Logitech au pregătit numeroase activități pentru cele 3 zile de eveniment.

East European Comic Con va găzdui și momente de stand-up comedy (Show de Seară cu Viorel Dragu – Comedy Central), demonstrații de YoYo și Kendama, panel-uri cu actori români care au făcut dublajul unor desene animate cunoscute și apreciate in anii 90 precum Viața cu Louie, Copiii de la 402, Daffy Duck, Sylvester, Speedy Gonzales, Spider-Man.

Există și o zonă de târg, în care diferiți expozanți de la noi si din afara care vin cu numeroase produse, de la haine, la benzi desenate, bijuterii, cărți, toate făcând referire la pop culture.

La East European Comic Con, 3 cosplayeri recunoscuți internațional (Mirai, Kairi și Keiko-Z) vor alege câștigătorii competiției de cosplay din România, care vor reprezenta țara la marea finală a competitiei de cosplay europeana (European Cosplay Gathering) ce va avea loc anul acesta la Paris.

Tronul de Fier din cel mai popular serial al momentului, Game of Thrones, va fi adus direct de pe platourile de filmare de către HBO România, oferind șansa tuturor participanților de a se fotografia în postura de conducător al celor 7 regate. Totodata, distributia serialului Umbre, productia HBO Romania, va sustine o sesiune de intrebari si raspunsuri cu fanii, in asteptarea lansarii celui de-al doilea sezon al seriei.

Reguli de acces

În ceea ce privește regulile de acces la eveniment, următoarele obiecte sunt strict interzise: sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, spray-uri, arme, binocluri, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, bagaje voluminoase, lasere. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.

În schimbul biletului, fiecare persoană va primi o brățară, iar ruperea sau pierderea ei va conduce la pierderea accesului. Biletele de tip abonament vor fi preschimbate într-o brățară textilă care trebuie pastrată la mână în toate zilele evenimentului.

Din motive ce țin de siguranța și confortul vizitatorilor, numărul de persoane va fi restricționat în cazul în care va depăși capacitatea locației, iar vânzarea biletelor la intrare va fi oprită.

În același timp, organizatorii îi îndeamnă pe posesorii de bilete de Photo Op (Poza) sau Autograph (Autograf) să fie prezenți la începutul sesiunii de autografe si poze.