Primul pas pentru a ajuta copiii şi pentru a susţine educaţia a fost făcut de BT, prin donarea a peste 50.000 de euro pentru cumpărarea de ghiozdane dotate cu tot ce este necesar pentru şcoală.

De asemenea, banca dublează toate donaţiile către Salvaţi Copiii pentru această cauză, făcute prin site-ul băncii sau prin aplicaţia BT Pay.

Aproape 40% dintre copiii din România se află în risc de sărăcie, conform datelor Organizaţiei Salvaţi Copiii. Banca Transilvania a cumpărat 500 de ghiozdane cu tot ce are nevoie un elev, dar nu sunt suficiente.

Costul unui ghiozdan e de 500 de lei, iar clienții băncii și nu numai pot contribui printr-o donație sau direct din BT Pay. Fiecare donație va fi dublată de către Banca Transilvania dacă aceasta e făcută prin BT Pay.

Platforma online de donații e disponibilă aici.

Cum poți dona echipamente pentru școala online

Pe lângă această campanie, au apărut și alte inițiative pentru a ajuta elevii la școală, dar și atunci când vor face cursurile online, pentru că se anunță un început hibrid.

900.000 de copii nu au acces încă la echipamente ca să continue școala. Organizația Narada, care a făcut deja eforturi pentru dotarea cu echipamente a elevilor, lansează campania #DoneazaContează, prin care poți să-ți dai telefoanele sau tabletele pe care nu le mai folosești.

Campania se desfășoară ca parte a inițiativei Narada de a ajuta copiii să aibă acces la educație online, pentru că mulți dintre cei mici nu au dispozitive pe care să facă școală de la distanță, ceea ce poate crea diferențe dramatice în nivelul educațional din România.

Oamenii pot dona orice fel de device pe care nu-l mai folosesc și care este într-o stare relativ bună de funcționare sau poate fi recondiționat. Se primesc laptopuri, tablete, telefoane mobile, imprimante sau calculatoare.

Pe site-ul Narada pot dona persoanele fizice sau juridice. Persoanele fizice pot dona direct la hub-ul Narada din clădirea Globalworth din București, dar dacă dau un mail înainte pe team@narada.ro. Dacă nu ești din București, poți trimite dispozitivele prin curier la hub-ul din Globalworth după un mail prealabil.