Campania se desfășoară ca parte a inițiativei Narada de a ajuta copiii să aibă acces la educație online, pentru că mulți dintre cei mici nu au dispozitive pe care să facă școală de la distanță, ceea ce poate crea diferențe dramatice în nivelul educațional din România.

Oamenii pot dona orice fel de device pe care nu-l mai folosesc și care este într-o stare relativ bună de funcționare sau poate fi recondiționat. Se primesc laptopuri, tablete, telefoane mobile, imprimante sau calculatoare.

Pe site-ul Narada pot dona persoanele fizice sau juridice. Persoanele fizice pot dona direct la hub-ul Narada din clădirea Globalworth din București, dar dacă dau un mail înainte pe team@narada.ro. Dacă nu ești din București, poți trimite dispozitivele prin curier la hub-ul din Globalworth după un mail prealabil.

Persoanele juridice, firmele care au mai multe dispozitive pe care nu le mai folosesc le pot dona după un mail la team@narada.ro.

După ce echipa de la Narada colectează dispozitivele recondiționează aparatele care au nevoie de așa ceva în cadrul unui maraton de o zi. Acțiunea se repetă după ce se strâng un număr considerabil de dispozitive. Autonom ajută cu deplasarea în comunitățile care au nevoie de astfel de device-uri și care altfel nu ar putea face școala online.

Conform anunțului Narada, acțiunea durează „atât timp cât este nevoie”, deoarece 900.000 de copii nu au acces la tehnologie pentru a face școală de la distanță, conform unui studiu IRES.

Dacă vrei să donezi, poți să o faci direct pe site-ul Narada unde ai un formular dedicat.

În timpul pandemiei, Narada s-a implicat printr-o campanie de crowdfunding pentru profesori, ca aceștia să primească tablete și să le ofere elevilor.