Ce ai nevoie atunci când te gândești la un smartphone? Pentru mine răspunsul e destul de simplu. Am nevoie de un dispozitiv frumos, performant, cu un ecran luminos și rapid, camere foto și video de calitate, un preț corect și aplicații pe care să le folosesc în mod curent. În acest context astăzi povestesc despre ecosistemul de aplicații de pe dispozitivele mobile Huawei, care s-a dezvoltat destul de mult în ultimii doi ani și a ajuns să fie competitiv.

AppGallery este ecosistemul de aplicații care este în momentul de față pe locul 3 în topul platformelor globale de aplicații. Pe lângă cele mai folosite aplicații, ai la dispoziție și unele locale. AppGallery este un ecosistem solid, care a crescut de la an la an și care oferă o diversitate de aplicații, de la cele de divertisment, până la cele de banking, transport, jocuri și nu numai.

În plus, pe Huawei Nova 10 Pro ai acces la Huawei Mobile Services și la comunicarea între dispozitive, așa că poți folosi, de exemplu, aplicații mobile pe un laptop Huawei sau poți continua să urmărești serialul favorit pe tabletă după ce l-ai început pe telefon.

Conform statisticilor mondiale pentru toate platformele, un utilizator obișnuit folosește în medie 9 aplicații mobile pe zi și 30 de aplicații pe lună. În același timp, un utilizator are în medie 80 de aplicații instalate pe telefon, ceea ce înseamnă că 62% din acestea stau nefolosite. AppGallery are 216.000 de aplicații disponibile și acestea au fost descărcate de 384 de miliarde de ori la nivel global. În plus, numărul de aplicații crește de la lună la lună.

Numărul de programe integrate în AppGallery în 2021 a fost cu 147% mai mult de la un an la altul, iar AppGallery are 580 de milioane de utilizatori la nivel global.

În plus, dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește descărcarea aplicațiilor în telefonul tău Huawei poți să scanezi codul QR de mai jos și vei fi direcționat către suportul din WhatsApp al echipei locale de la Huawei pentru orice întrebare.

Personalizare și securitate

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru utilizatori este securitatea. Vrem să știm că aplicațiile instalate pe telefon sunt verificate și că nu ne vor aduce probleme. Din acest motiv, AppGallery are verificări zilnice de securitate, detectând orice nereguli dintr-o aplicație.

În plus, primești în mod eficient detalii despre datele pe care o aplicație le strânge sau ce tip de acces are nevoie pentru a funcționa. AppGallery efectuează inspecții privind confidențialitatea datelor din aplicații și le scanează pentru prezența unor elemente lipsă, a unor vulnerabilități sau față de nereguli ascunse. De asemenea, toate datele utilizatorilor din Europa sunt stocate chiar pe continent, conform regulilor Uniunii Europene. Iar dacă vrei securitate suplimentară, poți instala și diverse produse de securitate de la cele mai cunoscute companii din lume.

Pentru părinți există și o clasificare a aplicațiilor în magazinul AppGallery pentru a ști care sunt sigure pentru minori și care nu, iar prin funcția „Memento pentru părinți” copiii pot fi liberi să folosească dispozitivele Huawei fără intruziunea unor aplicații nepotrivite sau neintenționate. Utilizatorii pot, de asemenea, să dezactiveze reclamele personalizate.

Până la urmă, așa cum menționam mai sus, un ecosistem de aplicații înseamnă să ai cele mai folosite programe la îndemână și să le poți instala ușor. De-a lungul timpului, am testat mai multe dispozitive Huawei și am pornit de la nevoia de a recrea experiența pe care o am pe telefonul personal. Și am reușit să fac acest lucru simplu. Iar dacă ai folosit anterior un dispozitiv al companiei și ai un backup, reinstalarea aplicațiilor este și mai ușoară.

Personal mă interesează să am aplicații de mesagerie la dispoziție, un mail de calitate pentru muncă, să urmăresc conținut online și să pot să folosesc serviciile de streaming pentru care plătesc în fiecare lună. Suntem în epoca în care fiecare utilizator are abonament la măcar 2-3 servicii de streaming. Netflix rămâne în continuare serviciul pe care îl folosesc cel mai des.

Cum te bucuri de Netflix pe un Huawei Nova 10 Pro?

Huawei Nova 10 Pro este unul dintre cele mai interesante telefoane lansate la finalul acestui an. Telefonul are un design care iese în evidență, camere cu funcții excelente pentru tineri și creatori de conținut, dar cu ajutorul lui poți să te bucuri și de divertisment.

România este a doua țară din regiune ca popularitate pentru Netflix, după Polonia. În țara noastră, conform statisticilor din 2021, 481.000 de utilizatori aveau un cont de Netflix. Dar putem spune că numărul oamenilor care se uită pe platforma de streaming este mult mai mare, pentru că orice utilizator poate să invite și alți prieteni. Netflix este disponibil și în AppGallery pe Huawei Nova 10 Pro pentru a te bucura de conținut pe display-ul de 6,78 de inci cu rată de refresh de 120 de Hz.

Cum îl instalezi? Modul este unul simplu și familiar. În primul rând pe orice dispozitiv Huawei trebuie să ai un Huawei ID pe care îl poți folosi pentru autentificare, backup sau pentru a putea să setezi mai rapid un telefon nou. Cu ajutorul acestuia intri în AppGallery unde ai la dispoziție un ecosistem inteligent și inovator.

Cauți Netflix în search și ți se va deschide prima opțiune. Așa cum te-ai obișnuit de pe orice telefon din ultimii 10 ani apeși butonul Instalare, aplicația se descarcă, trebuie să-i dai acordul AppGallery de a instala aplicații în telefon, iar apoi ți se deschide o fereastră suplimentară unde apeși butonul Instalare.

Procesul este unul simplu și cunoscut, ulterior trebuie să-ți adaugi doar contul tău de Netflix și să te bucuri de conținut împreună cu familia și copiii tăi.

Huawei Nova 10 Pro - design și performanțe de top

Am testat de curând Huawei Nova 10 Pro, spunând despre el că este o demonstrație de tehnologie excelentă, pentru că îmbină caracteristici tehnice excelente, un design special, o cameră foto cu care Huawei ne-a obișnuit deja, dar și un preț competitiv. Nova 10 Pro moștenește designul seriilor anterioare și are în jurul camerei un așa-numit Star Orbit Ring, care aduce o pată de culoare și de calitate. Telefonul are doar 192 de grame și o grosime de 7,88 milimetri, fiind un terminal ce se simte foarte bine în mână și nu este prea gros.

Camerele foto au fost și ele îmbunătățite și au fost aduse noi feature-uri hardware și software. Avem o cameră triplă în acel Star Orbit Ring de care vorbește Huawei, una de 50 de megapixeli wide, una de 8 megapixeli ultrawide și una de 2 megapixeli de adâncime. Camera frontală e și ea dublă și e cu adevărat interesantă, adică o cameră de 8 megapixeli de portret și 60 de megapixeli ultrawide. Este prima cameră frontală din industrie cu autofocus instantaneu și detecție în patru faze.

Cu frontala te poți plimba de la 2X zoom, la 0,7, pentru o imagine mai wide sau 5X pentru un close up total. Funcția wide ajunge inclusiv la posibilitatea de a filma videoclipuri ultra wide la 100 de grade, inclusiv în 4K. De asemenea, pentru filmarea subiectelor cu camera principală, Nova 10 Pro vine cu funcția Follow Focus care fixează și urmărește subiectul filmat, pentru imagini care pot să fie spectaculoase.

Senzorul de pe Nova 10 Pro poate atrage cu 40% mai multă lumină. Dacă ești pasionat de fotografii cu flori, camera de 8 megapixeli ultrawide poate fi folosită și pentru fotografii macro.

Ce alte funcții găsești? Super Night Shot care găsește lumină și acolo unde nu e, AI Snapshot care e o funcție ajutată de inteligență artificială pentru fotografie în scenarii sportive, Motion Blur, Follow Focus pentru a focaliza pe un subiect în mișcare și portrete video Bokeh.

În review-ul pe care l-am făcut pentru Huawei Nova 10 Pro chiar am menționat că această combinație de camere este una dintre favoritele mele pentru acest segment.

Huawei Nova 10 Pro suportă cea mai nouă generație de SuperCharge la 100 de wați. Telefonul se poate încărca în 20 de minute pentru o zi de folosire intensă și mai ai și modul Turbo Charging Mode care duce terminalul în 10 minute de la 20% la 80%.

Împreună cu ecosistemul de aplicații AppGallery, Nova 10 Pro la 2.999 de lei este o propunere excelentă în momentul acesta pe piață.