Există o categorie anume de oameni care ne demonstrează că poți avea un simț fin pentru a face afaceri în orice condiții. Azi vorbim despre cei care au fondat startup-uri (unele chiar de zeci de milioane de dolari) încă de mici, sau chiar ajunși la o vârstă la care cei mai mulți dintre noi se vor gândi (probabil) să se retragă.

idee idea startup antreprenor

Sintagme precum ”sunt prea bătrân” sau ”nu am destulă experiență” pot fi ușor trecute cu vederea în cazul acestor antreprenori, iar scuzele sunt ignorate. Se pare că niciodată nu e prea târziu. Deci, ce mai aștepți?

Madison Robinson (19 ani), fondator Fish Flops

Deși se apropie de 20 de ani, Madison a fondat business-ul Fishflops pe când avea doar 12 ani, după ce îi arătase tatălui primele schițe ale simpaticilor papuci marini încă de pe la opt ani. În acest moment, Madison a vândut peste 400.000 de perechi de papuci și mizează pe introducerea unor produse pentru adolescenți și adulți.

madison robinson fish flops

Gabriel Mesa (15 ani), fondator Mesa Foundry 

Inspirat de piezoelectricitate (proprietatea unor cristale ionice de a se polariza electric sub acțiunea unei deformări mecanice sau de a se deforma sub acțiunea unui câmp electric exterior), Gabriel este un mic inventator. A creat o baterie care se alimentează prin mișcare și un tratament pentru neuropatia diabetică (o complicație a dibetului zaharat), denumit Stimuped. Încă în liceu, Gabriel își comercializează creațiile.

Jeff Platt (31 de ani), CEO Sky Zone 

O situație delicată de familie l-a transformat pe Jeff în CEO peste noapte, business-ul familiei ajungând pe mâinile lui. Avea doar 21 de ani în momentul în care tatăl i-a înmânat conducerea celor două parcuri pentru trambuline elastice pe care le deținea în Las Vegas și St. Louis. Acum, Jeff controlează 165 de astfel de locații în cinci țări și are venituri anuale de peste 240 de milioane de dolari.

Mark Snow (67 de ani), fondator SafelyFiled 

Lucrase pentru o organizație mare destul de mulți ani. În esență, deschidea noi companii pentru această entitate. Însă după ce a trecut de 50 de ani, a fost concediat. Așa că a decis să pună în valoare experiența sa de business pentru propriul proiect antreprenorial.

Avea 61 de ani când a demarat SafelyFiled, un sistem de stocare pentru documente tradiționale, pe hârtie, dar și în format digital (în foto este alături de John Dore, Chief Operating Officer).