Poți porni o afacere când ai un job full time. Unii o fac pentru bani. Alții pentru că pur și simplu au un simț pentru afaceri. În orice caz, câștigi notorietate. În plus, mai înveți câte ceva despre antreprenoriat și despre cum te poți descurca pe cont propriu. Asta fără a risca să rămâi pe zero. Am dat peste câteva idei de afaceri care te vor ajuta să îți rotunjești veniturile fără a renunța la locul tău de muncă.

creativ startup antreprenor afacere

Consultant în social media – poți primi bani pentru a sta pe Facebook! Ei bine, nu doar Facebook, dar ideea e că sunt o grămadă de companii care plătesc oameni pentru a-i ajuta să răspândească unui număr cât mai mare de persoane campaniile lor de pe Facebook, Twitter sau Instagram. Nici nu e așa de ușor pe cât pare, trebuie să ai experiență și să înțelegi ce se caută pe internet. Cât timp ei au mai mulți clienți și își rotunjesc veniturile, te vei putea bucura și tu de beneficii. Trebuie doar să fii creativ și să atragi comunitatea. Înainte de toate, fii tu activ pe Facebook pentru a fi mai bun.

Meditator – poate ești super bun la matematică, limbi străine, știi să cânți la pian, chitară sau ești în stare să înveți niște copiii cum să programeze. Așa că, de ce nu dai niște lecții? Poate fi un început foarte bun pentru un viitor startup în educație. Și chiar ai putea să formezi următoarea generație de IT-ști.

Website designer – dacă ai ceva talent (poate puțin mai mult), poți crea site-urile altor oameni (ușor) atehnici care nu doresc să treacă prin toate etapele necesare creării unui site pe Wordpress sau Blogger. Sau poate își doresc ceva mai profi. De ce să nu le oferi serviciile tale?

Vinde produse pe un magazin online– da, e atât de simplu. Importă produse ieftine din China și vinde-le pe Amazon sau pe alt site din România. Nu ai nevoie de un program fix, poți lucra de oriunde atâta vreme cât ai acces la internet. E un model de business care chiar funcționează.

Babysitter pentru casă – de ce nu ai putea lansa tu următoarea versiune a AirBnB? Îți poți oferi serviciile pentru o mică sumă de bani, sau chiar gratuit, doar pentru a te bucura de o destinație nouă în timp ce îți faci vacanța. Și cât timp stai acolo, ai grijă să uzi plantele și să hrănești peștii.