Evenimentul este dedicat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, din România sau din alte țări. Tema ediției din 2017 este ”Bring your ideas to life”, un exercițiu prin care participanții sunt încurajați să gândească idei de afaceri cât mai creative, care să nu îi limiteze la un domeniu specific.

”Anul trecut, din 8 echipe concurente, 3 startup-uri, Colegoo, Instahouse și Recupero, au reușit să dezvolte ideile de afaceri care s-au născut în weekendul SWBucharest. Practic, evenimentul nostru este un prim pas pentru cei care au o idee de afaceri, dar nu știu de unde să înceapă proiectarea ei. Îi susținem oferindu-le acces la mentori și resurse la stadiul cel mai precoce al potențialei lor afaceri”, spune Ioana Alexandra Frîncu, organizator Startup Weekend Bucharest.

În România, Startup Weekend are loc în 7 orașe: București, Cluj, Iași, Timșoara, Brașov, Oradea și Târgu Mureș.

Printre mentorii ediției de anul acesta se numără Richard Reese, Mihaela Reese, Filip Buruiană, Cristina Banu, iar juriul Startup Weekend Bucharest 2017 este format din Robert Knapp – CEO CyberGhost VPN, Peter Barta – Co-Director la Founder Institute și Alexandra Anghel – Co-Founder Appticles.

Startup Weekend Bucharest este o adevărată provocare pentru participanți pentru că într-un timp foarte scurt trebuie să colaboreze, să se cunoască, să găsească acea idee de business care să merite atenția tuturor și care să devină realitate. Noi le punem la dispoziție un spațiu de lucru, mentori, modalități de suport prin care ei să își valideze ideea și un juriu cu expertiză națională și internațională care să aleagă echipa cea mai bună. Apoi, venim în ajutorul lor cu premii diverse care să ajute startup-ul să se dezvolte”, declară Victor Micu, organizator Startup Weekend Bucharest.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.swb2017.eventbrite.com.

Startup Weekend a fost fondat în 2007 în Colorado, SUA și este o organizație neguvernamentală, preluată în 2015 de Techstars. Evenimentul s-a răspândit rapid în alte orașe din jurul lumii, în prezent are loc în 331 de orașe din 150 de țări. În timp, au fost create peste 23.000 de echipe și au fost lansate peste 4.000 de afaceri.

Startup Weekend Bucharest a fost relansat în 2016 după o pauză de trei ani în Capitală. Au fost prezentate 28 de idei din care s-au format 8 echipe, care la sfârșitul celor trei zile și-au putut prezenta ideile de startup în fața unui juriu internațional. Startup Weekend Bucharest 2016 a avut 88 de participanți. Peste 6.000 de ore cumulate au fost desfășurate în total de toți cei implicați în ediția din 2016 a Startup Weekend Bucharest.