Black Friday 2018 la eMAG, Flanco, Altex, PC Garage, evoMAG și alții. Ghidul complet înainte de sărbătoarea reducerilor

Black Friday 2018 este organizat de majoritatea magazinelor pe 16 noiembrie, iar ofertele vor începe să fie active de la ora 00.00 sau de dimineață, în cazul eMAG. eMAG, Cel.ro, Quickmobile, F64 vor avea oferte speciale în acea zi, iar alte magazine au început deja campania de Black Friday.

Află totul despre Black Friday 2019 la eMAG, evoMAG, Altex, Flanco și alții.

Asociația Specialiștilor în confidențialitate și protecția datelor din România a publicat un ghid pentru consumatorul de reduceri de Black Friday, pentru ca publicul să nu riște să compromită calculatoare sau date. Potrivit studiului, 90% din atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra utilizatorilor casnici de internet. Așa că ai grijă dacă de Black Friday folosești o versiune piratată a unui sistem de operare sau nu ai antivirus instalat.

În plus, ASCPD sfătuiește utilizatorii ca de Black Friday 2018 să evite ofertele incredibile, care uneori ascund pericole sau sunt de pe site-uri nesecurizate. Mai bine dați un preț mai mare de la un comerciant pe care-l știți.

Recomandări de cybersecurity de Black Friday 2018

Securizați-vă echipamentele IT cu soluții firewall sau antivirus. Până și variantele gratuite pot oferi un grad de protecție, iar filtrele unei soluții complete sunt mai complexe și actualizate.

Evitați rețelele publice de WiFi ca să vă faceți cumpărăturile de Black Friday 2018. Faceți banking sau shopping online doar conectați la rețelele personale sau securizate de parolă, nu de la cele libere.

Cumpărați doar de la comercianți recunoscuți de Black Friday. Verificați dacă adresa unui site începe cu HTTPS.

Utilizați parole puternice pe site-urile de ecommerce. Nu folosiți aceeași parolă peste tot, chiar dacă vă este mai ușor.

Puteți urmări și alte sfaturi în infograficul de mai jos. Black Friday va fi între 15 și 16 noiembrie, noi vom scrie despre oferte și ceea ce puteți găsi la magazine pe start-up.ro.