În același context se încadrează și companiile de tip startup, multe dintre acestea venind cu propuneri de modele noi de afaceri, bazate încă de la început pe soluții și platforme online și care, la rândul lor, trebuie să-și revizuiască planurile și să-și intensifice efortul în direcția adaptării la oportunitățile apărute.

În aceste condiții, EXE Software ilustrează parcursul de urmat pentru o companie, indiferent de natura ei, pentru a obține platforma digitala potrivită, care să o ajute să depășească această perioadă dificilă și, de ce nu, să fie bine pregătită pentru momentul în care lucrurile vor reintra în normal.

Așadar, este util ca o companie să aibă în vedere următoarele etape:

- înainte de toate, pentru a obține platforma cea mai potrivită cu identitatea sa, este bine ca o companie să reanalizeze modelul de business și fluxurile de lucru, identificând punctele de risc sau care ridică probleme în activitatea curentă. Companiile IT pot oferi sprijin prin cartografierea proceselor de business, astfel încât realizarea pasului următor să fie mult mai ușoară;

- urmează remodelarea acestor procese și găsirea unor soluții de simplificare, automatizare și control. Aceste soluții pot fi revizuite și îmbunătățite ulterior, pe parcursul implementării, cu sprijinul companiei IT;

- în acest pas poate fi necesară listarea platformelor utilizate, în prezent, în companie, evaluarea gradului de satisfacere a nevoilor existente și a nivelului de interoperabilitate al acestora. Nu este exclus ca unele dintre ele să se dovedească a fi depășite, iar altele insuficient utilizate;

- după toate acestea, business-ul mai are nevoie doar de compania IT potrivită, care să îi implementeze platforma digitală.

În ceea ce privește alegerea companiei, e important ca cea selectată să aiba un backgorund solid, cu experiențe similare, să lucreze cu tehnologii și metodologii de lucru avansate, să acopere toate fazele de implementare - de la analiză de business, management de proiect, arhitectură sisteme, UI/UX design, dezvoltare front&back-end, testare și până la servicii de suport și mentenanță post-implementare.

Găsești specialiștii potriviți care te pot ajuta să-ți duci afacerea în online și pe BizTool.ro.

Recomandarea EXE Software este ca soluția adoptată să fie instalată în Cloud, pentru investiție în infrastructură zero și creșterea graduală a costurilor pe măsura utilizării ei, să fie ușor configurabilă, cât mai ergonomică și prietenoasă cu utilizatorii, să includă dashboards și instrumente de analiză a datelor, notificări, posibilitatea de plată online, iar pentru dezvoltare să fie aleasă metodologia Agile.

”Ne adresăm atat companiilor cu modele de afaceri confirmate deja, dar și celor de tip startup, care își doresc să se alinieze sau să propună noi abordări ori concepte de business. Până acum, am creat platforme pentru o varietate de domenii, cum ar fi distribuție de bunuri, achiziții de servicii diverse, e-learning, servicii financiar bancare sau trading de energie, atât pentru companii românești, cât și pentru companii din alte țări europene”, a declarat Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.