Tichetele cadou se regăsesc și în 2018 în topul preferințelor companiilor pentru a oferi angajaților cadouri de Sărbători, întrucât sunt scutite de impozite și taxe atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

Față de cadourile clasice în obiecte sau produse, tichetele cadou au avantajul de a permite fiecăruia dintre angajați posibilitatea de a-și alege ei înșiși cadoul de Crăciun, în concordanță cu propriile preferințe. Putând fi cheltuite în zeci de mii de magazine, de toate tipurile, tichetele cadou le asigură angajaților libertate și flexibilitate maximă în utilizare.

”La fel de flexibile ca banii, dar la fel de elegante și memorabile ca un cadou personal, tichetele cadou sunt o variantă care împacă atât nevoia companiilor de eficiență financiară și logistică, cât și dorința angajaților de a-și alege ei înșiși cadourile pe care și le doresc cu adevărat”, spune Dana Sîntejudean, Director General al companiei Edenred pentru România și Moldova.

Tichetele cadou sunt scutite de impozit pe venit și de taxe sociale salariale și patronale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per beneficiar.

Companiile pot oferi tichete cadou atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paște și 1 iunie, iar de 8 martie, doar angajatelor.

Cadrul fiscal le permite angajatorilor posibilitatea de a se arăta foarte generoși și cu angajații care au copii. ”De exemplu, în cazul unui angajat care are 2 copii minori, angajatorul are posibilitatea de a-i oferi tichete cadou în valoare de până la 450 de lei complet scutiți de taxe sociale, respectiv 150 de lei per beneficiar. Crăciunul este și o sărbătoare pentru familii, iar cu ajutorul tichetelor cadou angajatorii pot oferi cadouri cu un impact emoțional foarte personal, câștigând loialitatea angajaților”, adaugă Dana Sîntejudean.

Plata cu tichete cadou Edenred

Angajații care primesc tichete cadou emise de Edenred au la dispoziție cea mai mare rețea, cu peste 60.000 de comercianți parteneri în toată țara, din care își pot cumpăra orice tip de cadou.

Rețeaua de comercianți parteneri Edenred include toate marile lanțuri de hypermarket-uri și supermarket-uri, precum și brand-uri renumite de fashion și cosmetice, librării, bijuterii, jucării, IT & electronice, accesorii, decorațiuni, bricolaj, articole de sport.

Edenred este una dintre cele mai mari companii de pe piața tichetelor și cardurilor preplătite pentru angajați, atât în România, cât și la nivel internațional. În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și peste 1 milion de utilizatori pentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant, tichete cadou, carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.