Acest articol a apărut inițial ca Nota Redacției în newsletter-ul start-up.ro din data de 11 august. Abonează-te și tu pentru a primi zilnic cele mai noi știri, cele mai bune sfaturi!


Pentru că va fi una dintre cele mai tari experiențe din viața ta de antreprenor aflat la început de drum. Hype much?!La modul serios, participarea la tabără cred că va fi benefică pentru traseul tău în lumea antreprenoriatului. Dar să nu sar direct la concluzie.

Start up your life este o tabără de antreprenoriat unde se pot înscrie 24 de participanți pentru a-și dezvolta afacerile existente, pentru a învăța strategii de lansare a unei afaceri, dacă sunt la început de drum, și pentru a face networking de calitate cu antreprenori cu experiență și cu alți participanți. Cam așa sună tabăra pe scurt. Într-un limbaj colocvial - înveți ceva, faci schimb de contacte și te distrezi.

Eu am participat la prima mea tabără, în calitate de membru al echipei start-up.ro, la ediția cu numărul 6 din 2019. Ediția din 2020 nu a avut loc din motive evidente, iar acum suntem pregătiți să ne întoarcem la treabă. Cred că și voi.

A fost mai mult decât mă așteptam și s-a lăsat cu învățăminte, povești și prietenii noi. Față de alte cursuri la care ai putea participa, tabăra este diferită prin natura sa relaxată. Nu este o conferință obișnuită unde ți se spun lucruri, se încheie speech-ul, apoi pleci acasă. Aici poți să pui întrebări în timpul prezentărilor, iar după poți să și stai de vorbă cu speakerii. Poți să continui cu întrebările legate de ceea ce s-a prezentat sau să vorbiți despre alte lucruri de business. Poate ai o curiozitate anume despre cum a reușit să crească businessul sau ce a făcut când a eșuat.

Apoi, poate mai important, ai ocazia să cunoști și omul, nu doar antreprenorul, la o bere după terminarea prezentărilor. Astfel, nu doar înveți ceva, poate legi și o prietenie, un parteneriat. Iei un număr de telefon care s-ar putea dovedi vital de-a lungul aventurii în antreprenoriat.

Și, nu în ultimul rând, mai există și componenta participativă și creativă: provocarea numită „Ideas Pool”. Participanții vor fi în echipe și vor lucra timp de 4 zile la un plan de business pentru o idee trasă la sorți sau o provocare lansată de partenerii evenimentului. Trebuie să recunoști că e foarte cool treaba asta. Munca în echipă din timpul „Ideas Pool” va fi făcută alături de echipa start-up.ro, dar și de speakerii participanți, care vor oferi viziuni diferite și inovatoare. La finalul evenimentului fiecare echipă va trece printr-un pitch pe scenă și vor fi oferite premii surpriză pentru cele mai bune planuri de afaceri.

Faci un fel de trial run și vezi dacă business-ul pe care l-ai gândit este bun sau nu. Mi se pare un exercițiu excelent pentru începător, dar și pentru cei care au deja o afacere deoarece prin acest workshop pot vedea altfel lucrurile și poate le pot aplica și la businessul existent.

Motive mai sunt, dar te las să le descoperi la tabără. Până atunci, aruncă o privire aici ca să vezi ce speakeri avem deja confirmați pentru tabără și ca să te înscrii, bineînțeles. Avem 24 de locuri, dar și o ofertă specială de early bird.