”Într-o lume în continuă schimbare, educația antreprenorială devine o cale esențială pentru dezvoltarea abilităților necesare fiecărui copil. Rolul nostru este să formăm copii care să devină adulți competitivi profesional, indiferent cum va arăta viitorul. Printr-un program practic de educație antreprenorială, care îi învață cum funcționează o afacere, copiii încep să își dezvolte de mici abilități, care îi vor ajuta în viitor, cum ar fi inițiativa, gândirea critică, responsabilitatea. Oferim copiilor nu doar acumulare de cunoștințe, ci și încredere în capacitățile lor de a face față provocărilor de zi cu zi și de ce nu, de a-și transforma visurile în realitate", spune Valentin Maior, cofondator Kidprenor.

În ultimii 2 ani, cu susținerea formatorilor din program și a părinților, copiii din comunitatea Kidprenor au lansat peste 45 de magazine online.

Unii dintre ei au mers mai departe și au înființat prin intermediul părinților entități juridice, cu vânzări de peste 5.000 euro.

Programul de antreprenoriat lansat de Kidprenor este adaptat vârstei copiilor bazat pe joacă și experimentare. Prin intermediul acestui program, copiii vor descoperi cum pornești o afacere, vor înțelege cum interacționează diferitele departamente și vor dobândi cunoștințe despre cum să-și gestioneze banii și să-și promoveze produsele.

Noțiunile sunt explicate pe înțelesul copiilor, iar activitățile sunt concepute pentru a stimula gândirea critică, creativitatea, comunicarea și colaborarea.

De asemenea, programul se adaptează noilor tendințe tehnologice, oferind astfel copiilor competențe digitale de bază. Cursurile sunt organizate online (Zoom), împărțite pe grupe de copii cu vârste între 6-9 ani și 10-13 ani, cu sesiuni săptămânale, pe parcursul mai multor module. La finalul fiecărui modul parcurs au loc teste interactive pentru a se asigura că toți copiii au înțeles ceea ce li s-a predat.

Copiii se pot înscrie la o oră demonstrativă gratuită pe site-ul www.kidprenor.ro, care va fi lansat într-o nouă versiune în 20 septembrie, la ora 19.

Potrivit unui studiu realizat de Kidprenor în parteneriat cu Asociația VERTIK pentru Viitor, în dialog cu Ministerului Educației, la finele lui 2021, 9 din 10 părinți consideră că introducerea unui modul de educație antreprenorială în școli, chiar din clasele primare, ar aduce beneficii semnificative dezvoltării copiilor lor.

Kidprenor își propune să sprijine și să contribuie la această dorință a părinților, oferind un curriculum captivant și adaptat nevoilor copiilor, care îi învață cum funcționează o afacere și le dezvoltă abilitățile cheie pentru viitor.

Programul Kidprenor are la bază un set întreg de materiale care cuprinde tutoriale video, carte, caiet, stickere, puzzle. Cartea este scrisă de Adam și Matthew Toren, doi frați din Statele Unite, un bestseller în SUA, care a ajuns la peste 250.000 de copii din întreaga lume.

Adam și Matthew Toren au pășit în lumea antreprenoriatului de la o vârstă fragedă, cu ajutorul bunicului lor care i-a îndrumat. Cei doi au declarat că și-ar fi dorit să aibă o carte care să-i învețe noțiunile de bază despre antreprenoriat și cum să le pună în practică, pe vremea când erau mici, așa că au scris-o chiar ei.

Kidprenor este un start-up fondat de Valentin Maior și Bogdan Nistorică în iunie 2020, bazat pe o platformă digitală, cu scopul de a dezvolta o nouă generație de lideri și antreprenori români.

Viziunea Kidprenor este de a preda cursuri de educație antreprenorială și financiară și de a crea programe de incubare a ideilor de afaceri la care să aibă acces 100.000 de copii în următorii 10 ani.

Kidprenor face parte din programul global KIDPRENEURS, care a sprijinit și inspirat peste 250.000 de copii din întreaga lume să își dezvolte spiritul antreprenorial. Acest program promovează învățarea prin experiență și oferă copiilor oportunitatea de a învăța direct de la experți din diverse domenii.

Start-up-ul Kidprenor a primit finanțare de la FACTORY by Raiffeisen de peste 50.000 euro și face parte din acceleratorul InnovX by BCR.