Această inițiativă, creată la nivel național, are scopul de a aduce plusvaloare clinicilor stomatologice românești cu scopul exitului, într-o industrie care „este una dintre cele mai mari oportunități pe care le are România de a crea valoare adăugată economică și bunăstare individuală. Din acest motiv, ne-am unit forțele și am lansat un proiect unic, bazat pe o metodologie validată la nivel internațional și dovedită statistic, pentru a construi companii valoroase care pot prospera independent de deținătorii ei. Ne dorim să profesionalizăm și să dezvoltăm industria sănătății și îngrijirii orale, cu valoare adăugată mare, care produce bani pentru economie inclusiv prin turismul medical ce a luat amploare în ultimii câțiva ani”, precizează Dan Berteanu, care a devenit și primul român certificat în metodologia The Value Builder System, după absolvirea unui program internațional de pregătire de 9 luni.

Mai multe detalii despre cursurile de educație antreprenorială pentru clinicile stomatologice poți descoperi pe site-ul proiectului Freedom Project in Dentistry.

La rândul său, dr. Ionuț Leahu vorbește despre motivația de a dezvolta un astfel de proiect și de a implementa programul FREEDOM Project în domeniul stomatologic din România. „Domeniul serviciilor stomatologice are nevoie de putere și reprezentativitate, iar singura direcție este de a ne consolida și de a crește împreună, ca o comunitate. Este din ce în ce mai greu să fii și medic și antreprenor astăzi din cauza numeroaselor schimbări legislative și fiscale, iar toate acestea sunt limitări pentru dezvoltare. Industria noastră poate crește prin susținerea programelor de pregătire pentru medicii și antreprenorii din domeniu și apoi prin unirea punctelor forte individuale și prin colaborare. Susțin inițiativa Exit by Choice și sunt încrezător că putem contribui la crearea de valoare și la profesionalizarea pieței de stomatologie”, declară dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr.Leahu.

Validată statistic de 65.000 de antreprenori și businessuri la nivel internațional, metodologia The Value Builder System, care stă la baza programului, lucrează pe două dimensiuni: atât pe cea a creșterii valorii de piață a businessului și pregătirii lui pentru un potențial exit, cât și pe cea care vizează pregătirea antreprenorului pentru exit.

Prima etapă din proiect este o evaluare inițială concepută să determine potențialul de vânzare al unui business și să ajute antreprenorii din domeniu să conștientizeze ce anume îi determină valoarea.

Ulterior, prin conținut educațional, instrumente de planificare strategică, software de planificare și monitorizare a progresului, dar și prin sesiuni de Q&A lunare, antreprenorii sunt ghidați să lucreze sistematic la cei 8 vectori de creștere a valorii unui business, vectori pe care orice investitor sau cumpărător îi apreciază și îi urmăresc.

Cei care doresc mai multe informații despre proiectul FREEDOM Project in Dentistry, cum le poate ajuta și pregăti afacerea pentru exit și care sunt pașii de implementare, pot afla atât pe pagina Exit by Choice, cât și pe cea a Clinicilor Dentare Dr. Leahu.