Această iniţiativă comună îşi propune să contribuie la pregătirea studentelor din cadrul diferitelor facultăţi din Bucureşti, într-o specializare nouă privind proiectarea şi producţia de obiecte tridimensionale, ţinând cont că pe piaţa muncii există o cerere mare de specialişti în domeniul fabricaţiei aditive.

Scopul final al proiectului este de a contribui la reducerea disparităţii dintre femei şi bărbaţi în domeniul IT şi are în vedere încurajarea dezvoltării creativității și abilităților de proiectare şi imprimare 3D ale studentelor.

În această perioadă demarează activitatea de înregistrare şi selectare a grupului ţintă, respectiv a 30 studente din România înscrise la diferite facultăţi, în vederea instruirii, testării şi certificării ECDL 3D Printing. Înscrierile se pot face până pe data de 1 aprilie pe www.girlschampions.com.

Cursurile se vor derula după cum urmează:

- Grupa 1 - în perioada 21 aprilie – 30 aprilie (8 zile L-V, 3 ore/zi în intervalul 9-12)

- Grupa 2 – în perioada 6 mai – 15 mai (8 zile L-V, 3 ore/zi în intervalul 9-12)

Pe parcursul sesiunii de formare participantele vor învăţa aspecte practice precum: utilizarea unei aplicaţii de modelare 3D, procesarea comenzilor de imprimare, utilizarea unei imprimante 3D, etc. Cursul se finalizează cu o sesiune de testare ECDL 3D Printing.

Fundația TELUS International Romania Community Board este o inițiativă de responsabilitate socială derulată de TELUS International la nivel global și susține filosofia companiei de a dărui acolo unde trăim care s-a tradus, începând cu 2005 în donarea a 72 milioane de dolari pentru susținerea a 7 000 de proiecte cu impact asupra a peste 2 milioane de copii și tineri.

Asociația E-Civis este o asociație activă în România din 2009, membră la nivel local și european a Digital Skills and Jobs Coalition dar și a Rețelei Europene de Robotică, având o experiență semnificativă în promovarea valorilor democratice prin intermediul tehnologiei. Organizatia a dezvoltat si spatial dedicate programării și roboticii, RoboHub, unde se vor desfășura cursurile.

Standardul internațional ECDL/ICDL și-a dovedit eficiența, fiind cel mai raspândit și utilizat program pentru certificarea competențelor digitale. Până în prezent, peste 15 milioane de persoane au intrat în programul de certificare ECDL în lume. ECDL ROMANIA a dezvoltat modulul ECDL 3D Printing pentru certificarea la standard internațional a competențelor în domeniul modelării și imprimării 3D. Acest modul a fost aprobat la nivel internațional de către ECDL Foundation şi pilotat deja cu succes în România.