Platforma Flip.ro este o investiție de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii abonamentului la sport și ai rețelei naționale 7card, dar și a GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) și Difrnt Agency.

Platforma Flip.ro apare ca o alternativă simplă, sigură și digitală de comercializare a smartphone-urilor second-hand, ce oferă avantaje atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor.

Statistici recente arată că piața online de profil înregistrează, anual, peste un milion de tranzacții de electronice second-hand, ce folosesc site-urile de anunțuri ca variantă clasică de vânzare. Cu toate acestea, cei interesati să își vândă vechiul telefon folosind platformele clasice se confruntă cu un proces îndelungat și consumator de timp, de la realizarea fotografiilor, a anunțului la multiplele apeluri, întâlniri și negocieri.

Citește un articol integral cu Flip.ro despre povestea lor și dezvoltarea platformei aici, pe start-up.ro.

“Cu Flip transformăm modul în care oamenii vând telefoanele pe care nu le mai folosesc. Totul în doar trei pași simpli. Intri pe Flip.ro și afli instant cât valorează telefonul pe care îl vinzi. Chemi curierul sau lași personal telefonul la unul dintre cele 22 de puncte de drop off din București si din țară. Pasul 3, alegi metoda prin care îți dorești să primești banii după vânzare, iar noi ne ocupăm de restul. Acceptăm și telefoane defecte, pe care le reparăm, iar costul reparației se scade din prețul pe care îl primești după vânzare. Pe Flip poți vinde telefoane nu mai vechi de 4-5 ani și doar din gama Apple, Samsung și Huawei, iar suma pe care o obții din vânzare este similară cu cea obținută pe oricare alt website“, explică George Moroianu, cofondator Flip.ro.

Vezi deck-ul celor de la Flip.ro aici. Poți să intri direct pe site ca să vezi ce face platforma.

Flip.ro - Pitch Deck by start-up.ro on Scribd