Realizat de E-Civis și ECDL ROMANIA, acest proiect are ca scop încurajarea dezvoltării creativității și abilităților de proiectare şi imprimare 3D ale studentelor înscrise la diferite facultăți din Capitală.

Până pe 1 octombrie, doritoarele se pot înscrie pentru a participa în cadrul cursurilor. Vor fi selectate două grupe de studente din România în vederea instruirii, testării şi certificării ECDL 3D Printing.

Industria 3D este încă la momentul 0 în comparație cu potențialul său și dezvoltarea viitoare și ACUM este cel mai bun moment pentru a începe o astfel de campanie, pentru a da un avantaj femeilor din întreaga lume să devină campioane în această industrie. Anul acesta pilotăm în România, urmând ca anul următor, pe baza celor învăţate aici, să promovăm proiectul şi în alte ţări”, spune Ana-Maria Stancu, Preşedinte E-Civis şi iniţiatoarea proiectului.

Pe parcursul sesiunii de formare acestea vor învăţa aspecte practice precum: utilizarea unei aplicaţii de modelare 3D, procesarea comenzilor de imprimare, utilizarea unei imprimante 3D. Cursul se finalizează cu o sesiune de testare şi certificare ECDL 3D Printing.

ECDL ROMANIA a dezvoltat modulul ECDL 3D Printing pentru certificarea la standard internațional a noțiunilor de bază în domeniul modelării și imprimării 3D.

“Învățarea noilor tehnologii este prioritară într-o societate aflată într-o continuă schimbare, iar dobândirea competențelor de imprimare şi modelare 3D de către studente este o necesitate pentru a fi capabile să facă față cerințelor tot mai ridicate în competiția de pe piața muncii, având în vedere că în tot mai multe domenii de activitate se foloseşte această tehnologie inovativă”, afirmă Irinuca Văduva, director general ECDL ROMANIA.