Centrul de dezvoltare din Iași este un pas strategic, orașul fiind în concurență cu alte centre din țară, inclusiv București, dar și orașe din străinătate. Printre avantajele reprezentante de Iași, care au stat la baza deciziei americanilor de a-și extinde prezența locală aici, s-au numărat existența unui centru universitar important și a unui număr mare de absolvenți cu studii în IT, nivelul de calificare a specialiștilor IT și disponibilitatea acestora pe piața muncii, posibilitățile de extindere a operațiunilor și infrastructura orașului.

Biroul cu o suprafață totală de 700 de metri pătrați situat în zona centrală a orașului, în ansamblul Moldova Business Center, va găzdui aproximativ 50 de ingineri și specialiști IT până la finalul acestui an. După modelul birourilor din Cluj-Napoca și Timișoara, 3Pillar Global ia în considerare extinderea suprafeței închiriate în centrul din Iași pentru a ajunge la cel puțin 100 de angajați.

În centrul de dezvoltare din Iași, 3Pillar Global vizează să atragă specialiști senior și de nivel mediu cu o experiență de minim 2 ani de zile în IT și competențe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End), mobile (iOS și Android) și testare care se vor alătura celor 450 de angajați din România.