Până acum, IBM România a organizat 45 de astfel de cursuri până acum, iar participanții au avut ocazia să învețe cum să își construiască propriul chatbot, cum să implementeze transformarea digitală, noțiuni de securitate IT, progamare pentru zona de mobile, dar și noțiuni de quantum computing.
IBM a construit o adevărată comunitate în jurul acestor cursuri, ce se desfășoară online. La cursurile realizate până acum au fost înregistrați peste 1.300 de membri, persoane cu diferite niveluri de pregătire care și-au îmbunătățit astfel cunoștințele despre aplicarea acestor tehnologii.
Următoarele cursuri gratuite pentru programatori organizate de IBM vor avea loc la finalul lunii iulie și le va oferi noilor participanți posibilitatea de a afla despre cum își pot realiza singuri un chatbot.
Scopul acestor cursuri este să contribuie la ridicarea nivelului de cunoștințe și de specializare în tehnologiile momentului, precum: Quantuum, Cognitive (Watson), IBM Cloud, Kubernetes, NodeJs, Java, Software Architecture, Blockchain. Spre deosebire de alte astfel de inițiative ale companiilor din IT, aceste cursuri nu se axează exclusiv pe utilizarea soluțiilor IBM.
Cursurile sunt legate și de inițiativa IBM Call for Cod. În luna martie, IBM a anunțat extinderea Call for Code Global Challenge pentru a include un focus și pe Covid-19, boala provocată de noul coronavirus. Aplicațiile sunt deschise până la data de 31 iulie, iar câștigătorii vor primi 200.000 de dolari cash.
Pentru a accesa platforma dedicată provocării Call for Code, vă invităm să accesați link-ul următor: https://callforcode.org/.
Peste 180.000 de participanți din 165 de țări au luat parte la Call for Code în 2019. Cu această ocazie, au creat peste 5.000 de aplicații destinate pregătirii și intervenției în caz de dezastre naturale. Anul acesta, Call for Code îi provoacă pe participanți să creeze inovații bazate pe tehnologii open source pentru a ajuta la stoparea și inversarea impactului schimbărilor climatice.
Experții în IT vor fi cei mai căutaţi candidaţi pentru angajare în următorul an, dar şi cei cu experienţă în e-commerce şi digital, retail, automatizări şi medicină. Deficitul de forță de muncă din sectorul IT&C este resimțit din ce în ce mai mult de companiile din piața muncii. Facultățile livrează anual în piața muncii circa 8.000 de absolvenți de IT, necesarul din piață este însă dublu. Sunt aproximativ 20.000 de de specialiști de care companiile ar avea nevoie și pe care piața i-ar putea absorbi cu ușurință, în orice moment, potrivit unui studiu realizat de platformă de recrutare eJobs.