Cel puțin la început, un antreprenor este nevoit să facă de toate, așa că trebuie să știe de la locuri unde poate să cunoască investitori pentru startup sau strategii de business, până la elemente de contabilitate. Din fericire, pe internet există un număr imens de resurse pentru a învăța, iar pentru multe dintre acestea nici măcar nu va trebuie să-ți scoți portofelul pentru a avea acces la instructori buni. Am găsit o listă de șase cursuri pentru antreprenori.

Cum se construiește un startup

Acesta este o introducere în elementele de bază al cursului Customer Development Process, oferit de Steve Blank, care vine cu informații cheie despre pașii care trebuie urmați pentru a construi un startup de succes. Este creat de Lean LaunchPad și este disponibil pe platforma Udacity. Cursul este gratuit și cere un angajament de aproximativ o lună.

Finanțarea unui startup

Cursul va dezvălui principalele concepte de finanțare pentru a le oferi antreprenorilor existenți și antreprenorilor aspiranți un ghid pentru a-și asigura finanțarea startup-ului. Cursul este creat de Universitatea din Maryland, USA, și poate fi găsit pe platforma Coursera. Deși oferă acces gratuit complet pentru o perioadă limitată, este disponibilă gratuit varianta audio a cursurilor, precum și conținutul anumitor cursuri.

Fundamentele strategiei de business

Acest curs va explora teoria și structura care unei strategii de afaceri de succes. Managerii, antreprenorii, antreprenorii sociali, analiștii și consultanții ar putea găsi informații utile pentru a însuși aceste fundamente. Cursul a fost creat de către un profesor de business care predă la Universitatea din Virginia, USA și este disponibil pe Udemy. Cursul este gratuit și oferă patru ore de video care necesită să fie urmărite.

Design Thinking: prototipuri și testare

De aici, afli despre importanța soluțiilor pentru crearea de prototipuri și testarea lor de către utilizatori înainte de a scoate produsul pe piață. De asemenea, vei învăța despre cum să apreciezi și să evaluezi soluții după lansare. Cursul este realizat de către un profesor care predă Industrial Design, în cadrul Institutului de Tehnologie Rochester. Este vorba despre un curs care ține 8-12 pe săptămână și îl găsești pe edX. Cursul este gratuit, dar poți primi și o certificare, pentru 200 de dolari.

Cum să devii un intraprenor într-o companie

Chiar dacă nu orice persoană are tot ceea ce trebuie pentru a deveni un antreprenor, a apărut o nouă „specie” care lucrează în cadrul companiilor - intraprenorii. Reprezintă o oportunitate de a inova chiar și într-o corporație, în roluri care nu par să fie foarte inovatoare. Cursul a fost pus la punct de către un consultant în strategie și poate fi găsit pe platforma Lynda. Este vorba despre o oră de curs și poate fi gratuit dacă este accesat în decurs de o lună de pe LinkedIn Learning Subscription.

Contabilitate financiară

O înțelegere solidă a termenilor financiari, declarațiilor și măsurătorilor este esențială pentru a deveni un antreprenor sau manager de succes. În acest curs de finanțare, vei învăța cum să interpretezi și să utilizezi informațiile dobândite pentru a lua decizii operaționale importante, pentru a evalua performanța afacerii și pentru a face previziuni privind profitul și fluxul de numerar. Cursul poate fi accesat gratuit pe platforma edX. Se întinde pe o perioadă de 4 săptămâni, cu câte 4-6 ore în ritm propriu de învățare.