Cutremurul s-a simțit și la Constanța, Bacău, Brașov, Iași, Suceava, dar și Chișinău. Potrivit INFP, epicentrul seismului a fost localizat în apropierea unor orașe din România: 90 km est de Brașov, 93 km sud de Bacău, 104 km nord-est de Ploiesti, 105 km vest de Galați, 108 km NV de Brăila, 153 km nord de București, 171 km sud de Iași, 178 km N-E de Pitești, 203 km est de Sibiu, 214 km sud-vest de Chișinău.

Grillo e un startup din Mexic ce creează senzori ce pot fi montați în zonele rezidențiale sau chiar în apartamente și avertizează oamenii de venirea unui seism pentru a ne putea proteja mai bine. Problema unor cutremure e că, de cele mai multe ori, dacă se întâmplă noaptea dormim și nu suntem conștienți de ele. Dacă vorbim de un cutremur mai puternic, există riscul să nu reacționăm la timp. Grillo a dezvoltat senzori cu alarmă ca să reacționăm imediat.

Grillo înseamnă greiere în spaniolă și e un sistem de senzori și alarmp de casă care permite, conform creatorilor, să primești alarme cu un minut înaintea cutremurului. Dispozitivul folosește datele de la senzorii deja existenți și le distribuie într-un Cloud public.

De asemenea, Grillo conține și un accelerometru, GPS și conexiune Wi-Fi. Echipa din Mexic lucrează cu seismologi pentru a îmbunătăți algoritmul. Momentan Grillo lucrează în Mexic, dar vrea să ducă sistemul în toată lumea.

Grillo a pornit de la ideea că senzorii oficiali sunt scumpi și nu alertează populația așa cum trebuie. Startup-ul a participat și la acceleratorul 500 Startups și a devenit unul dintre cele mai de succes proiecte finanțate prin crowdfunding în Mexic. De curând s-au extins și în Statele Unite. De asemenea, dispozitivul este disponibil și pentru companii mari industriale, care pot monta senzorii să transmită date

Momentan senzorii sunt scumpi, dar pot salva vieți. Pe site-ul oficial costă 1.500 de dolari, dar produsul se va ieftini în viitor, pe măsură ce va fi disponibil cu date și în alte țări, nu doar în Mexic și Statele Unite.

Un alt proiect, dar care e la stadiul teoretic a fost dezvoltat de câțiva studenți din Suedia. Iată cum arată: