Cyber Swarm din Ploiești a primit o investiție de un milion de dolari de la Tim Draper pentru soluția lor de cybersecurity.
Cyber Swarm realizează un procesor în care introduc soluții de securitate cibernetică și tehnologie pentru decepție. Practic, procesorul va simula traficul la nivel de hardware și va crea o cale de comunicare imposibil de penetrat și interceptat. Dispozitivul fizic va fi greu de citit de un hacker, nu va mai depinde doar de software. În plus, Cyber Swarm va crea un procesor modificat pentru fiecare client, ca să se adapteze la mașinile și aparaturile lor.
Momentan Cyber Swarm are 10-11 angajați, majoritatea ingineri hardware, cu vârste de peste 50 de ani. Cyber Swarm a făcut inclusiv parteneriate cu institute de cercetare din România și ar putea fi prima firmă din România din ultimii 20 de ani care va duce cercetarea în industrie.
Cyber Swarm va crea tehnologii care vor putea fi aplicate la mașinile autonome sau la mașinării industriale.
===
Startarium și-a anunțat finaliștii la programul de incubare Startarium.Inc, iar acceleratorul Orange Fab a anunțat primele șase startup-uri primite.
Comisia de selecție Startarium.Inc a analizat potențialul de creștere și scalare al finaliștilor și a desemnat câștigătorii. E vorba de Cargo Planning, Eematico, Fruteria, Nutritio și Smart EpiGenetX.
Fiecare dintre cele 5 startup-uri participante se va bucura de un pachet de beneficii care include: resurse de creștere, 6.000 de euro finanțare și 12 luni de învățare și sediu la Impact Hub București.
În același timp, Orange Fab, acceleratorul operatorului telecom și-a anunțat primele startup-uri acceptate.
Fullscreen Digital oferă servicii de digital marketing, SiloMeter ajută proprietarii de silozuri să devină mai profitabili, iar Box2M propune un ecosistem Internet of Things pentru utilități, telecom și securitatea infrastructurii.
În același timp, MagnaSCI prin uRADMonitor monitorizează aerul, Symme3D face prima imprimantă pentru țesuturi avasculare și vase de sânge realizate din celule stem, iar Pentest Tools e primul serviciul online de evaluare a nivelului de securitate prin penetration testing.
Rezultatele Orange Fab se vor vedea prin creșterea echipelor și posibile contracte între firmele acceptate și operatorul telecom.
===
Bitdefender susține un masterat în securitate cibernetică la Universitatea din București.
Programul de masterat Securitate și logică aplicată al Facultății de Matematică-Informatică își propune să ajute studenții să își dezvolte abilități practice în domeniul securizării informației și abilități avansate de gândire critică în domeniu.
Înscrierile au loc în perioada 14-18 septembrie, iar examenul constă în analiza rezultatelor obținute de candidat pe parcursul programului de licență absolvit și un interviu susținut pe marginea lucrării de licență.
Masterul are o durată de patru semestre și va avea profesori dintre specialiștii Bitdefender.
===
Fitbit și-a deschis oficial biroul din România, al doilea cel mai mare birou al său după cel din San Francisco.
Biroul din România va desfășura activităţi complexe precum management, design şi software engineering pentru toate produsele companiei. La evenimentul de deschidere au participat și cei doi fondatori ai companiei, James Park (CEO) și Eric Friedman (CTO), veniți pentru prima dată în România.
Fitbit caută pentru biroul din București tineri care doresc să se specializeze în activități precum firmware engineering, software development, product management, design si nu numai. Sunt deschise, totodată, poziții pentru specialiști IT cu experiență.
CEO-ul Fitbit a declarat că nu vor fi deschise magazine dedicate în România, dar că se va pune mai mult accent pe distribuție.
===
Am început săptămâna aceasta proiectul editorial România Poate în cadrul căruia vom prezenta poveștile antreprenorilor români care au crescut aici, în ciuda tuturor dificultăților.