Prin această tranzacție, Datanet Systems va controla 51% din acțiunile Red Dot și vizează dezvoltarea operațiunilor din Transilvania şi acordarea unor servicii mai prompte clienților din această regiune, pe toate liniile de business.

Fondată în 2005, Red Dot furnizează produse, servicii și soluții IT&C integrate, adaptate cerințelor specifice de business, incluzând proiectare, instalare şi întreţinere pentru infrastructura de voce, video şi date: sisteme de cablare structurata, reţele de comunicații, sisteme audio/video, sisteme de securitate, soluţii Smart Home şi pentru clădiri inteligente.

”Suntem foarte bucuroşi că am reușit acest pas al extinderii în România alături de Red Dot. Este un lucru pe care îl urmăream de câţiva ani dar nu a fost ușor de pus în aplicare. Datanet Systems a oferit întotdeauna o calitate deosebită clienților săi, iar un partener care să îmbrățișeze această cultură nu a fost ușor de găsit. Acum ne vom concentra să oferim clienților din zona centrală a României acces direct la soluțiile din portofoliul companiei, completate de prezența locală a specialiștilor noştri,” a declarat Dragoş Stroescu, administrator al Datanet Systems.

Compania achiziționată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj SRL. Managementul actual şi structura de personal se vor menține, iar toate contractele aflate în desfășurare vor continua în mod normal.

Cele două companii au agreat un plan de dezvoltare al Datanet Systems Cluj, care prevede creşterea echipei şi extinderea portofoliului de soluţii şi servicii oferite clienţilor. Anterior tranzacției, companiile au avut o relaţie de colaborare pe termen lung, derulând cu succes mai multe proiecte de punere în funcţiune şi întreţinere de infrastructuri de telecomunicații.

”Lumea s-a schimbat. Modul în care lucrăm, modul în care cumpărăm și ne distrăm, modul în care comunicăm, călătorim, modul în care trăim, toate sunt diferite chiar și față de cum erau cu câțiva ani în urmă. Astăzi, informațiile de orice fel sunt la îndemână iar digitalizarea a devenit o necesitate pentru companii şi organizaţii. În aceste condiții, consolidarea Red Dot cu Datanet Systems este una benefică în primul rând pentru clientul final, acestuia aducându-i-se la îndemână o experiență augmentată și o paletă de servicii mult îmbunătățită, precum şi pentru ambele companii, împreună având resursele, expertiza şi acoperirea geografică pentru a servi eficient şi rapid clienţii, cu un portofoliu diversificat de produse şi servicii IT&C,” a declarat Mircea Pop, administratorul și proprietarul Red Dot.

În derularea achiziţiei, Datanet Systems a fost asistată de societatea de avocatură Dinu Petre și Asociații. Compania nou înfiinţată va fi deţinuta în proporţie de 51% de Datanet Systems Bucureşti şi 49% de actualul proprietar al Red Dot SRL. Preţul tranzacţiei este confidenţial.

Înființată în 1998, Datanet Systems este în prezent unul dintre cei mai importanți integratori de soluții IT complexe din România. În 2020 compania a înregistrat venituri de 26 milioane Euro și, împreuna cu compania Datanet Systems Software, un număr de 125 de angajați.

Datanet este partenerul Cisco cu cea mai mare cotă de piață. Complementar, Datanet derulează parteneriate de afaceri cu furnizori internaționali precum Arbor Networks, Arista Networks, Aruba (HPE), Eleveo, F5, Fortinet, Gemalto, Infosim, Juniper Networks, NetApp, Palo Alto Networks, Splunk, VEEAM, VMware.

Datanet Systems face parte din grupul slovac Soitron, integrator de sisteme și furnizor de servicii de outsourcing IT cu o vastă experiență pe piața europeană. Cu echipe profesioniste care numără aproximativ 700 de experți în Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Marea Britanie, România, Turcia și Bulgaria, Grupul Soitron a obținut în 2019 o cifră de afaceri de 123 milioane de euro.

Red Dot este o companie care acoperă o mare parte a României cu produse, servicii și soluții integrate pentru infrastructura IT de voce, video şi date, incluzând proiectare, instalare și întreținere. În portofoliul companiei se află servicii profesionale pentru sisteme de cablare structurată, rețele de comunicații, sisteme de securitate, sisteme Smart Home.

Cei peste 20 de specialişti ai Red Dot sunt certificaţi internaţional şi au experienţă în servicii profesionale de implementare şi service rapid pentru sisteme de cablare structurată, echipamente de comunicații de date, sisteme de adresare publică, videoconferințe, sisteme audio/video, CCTV, control acces, alarme și clădiri inteligente.