Și dacă e foarte util să înveți din propriile experiențe, este și mai bine să obții perspective noi de la oameni care poate au trecut deja prin aceeași situație și-au găsit rezolvări surprinzătoare. În acest sens, am alcătuit pentru tine un top 5 cărți de citit dacă ești antreprenor.

1. Steve Jobs. Secretele inovației - Carmine Gallo

Pentru orice antreprenor, inovația trebuie să fie un scop în sine, deoarece, într-o piață extrem de aglomerată, devine din ce în ce mai greu să ieși în evidență cu produsul sau serviciul tău. Carmine Gallo analizează parcursul lui Steve Jobs și modul în care acesta a abordat inovația pentru a oferi cititorilor metode interesante de a-și descătușa potențialul creativ. Mai mult, cartea trasează șapte principii ale inovației, bazate pe exemplul vizionat al lui Steve Jobs.

2. #GIRLBOSS - Sophia Amoruso

Pentru femeile antreprenor, #GIRLBOSS este una dintre acele cărți de citit foarte importante pentru a dobândi încredere în propriile instincte și de a știi ce reguli să urmezi sau să încalci.

Sophia Amoruso oferă o serie de povești despre business-ul său, o multitudine de observații oneste despre lumea de business și o analiză personală a ascensiunii sale fulminante. Cartea încurajează femeile să preia controlul propriului destin, fără să le fie frică de schimbări radicale.

3. Diferențiază-te sau mori. Cum să supraviețuiești în epoca actuală a concurenței - Jack Trout

Printre acele cărți de citit musai pentru antreprenori, „Diferențiază-te sau mori” este o analiză în detaliu a inițiativelor prin care companii de renume au încercat să se diferențieze pe piață și au avut succes. Trout trece prin cele mai bune strategii de diferențiere, povestind despre Dell Computer, Southwest Airlines și Wal-Mart. Concluzia autorului este simplă, dacă nu reușești să găsești acel factor care să-ți diferențieze produsul sau serviciul de competiție, nu vei avea nicio șansă să rămâi memorabil în mintea consumatorilor.

4. Musai List - Octavian Pantiș

Pentru a fi un antreprenor de succes, cu siguranță trebuie să știi să-ți gestionezi foarte bine timpul și programul de lucru. Antreprenorii, în general, tind să lucreze mai mult, așa că această carte este perfectă pentru a învăța cum să muncești mai inteligent și mai eficient. Octavian Pantiș oferă instrumente, sfaturi practice și exemple concrete care pot ajuta orice antreprenor să fie mai eficient și mai productiv.

5. Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri - Marius Ghenea

Cartea lui Marius Ghenea este adresată tuturor celor care doresc să înceapă o afacere, dar încă nu au făcut pasul decisiv. Autorul oferă multe exemple practice, împărtășind o adevărată consultanță de business. Fie că ești antreprenor sau doar te gândești la acest lucru, „Antreprenoriat” este una dintre acele cărți de citit dacă dorești să ai o vedere de ansamblu asupra ce înseamnă să fii antreprenor cu adevărat.

În anticariatul online PrintreCarti.ro găsiți cărțile enumerate mai sus dar și alte titluri relevante, scrise atât de antreprenori experimentați, cât și de speakeri de talie internațională.

Profită de ofertele de pe site și achțizitionează cărțile care te vor ajuta să-ți duci business-ul la un nivel superior.

Sursă foto: Md Mahdi | Unsplash