... pentru că noi credem că un startup nu există doar în ecosistemul IT sau tehnologic, ci chiar și în oraș, printre cafenelele și micile afaceri deschise de tineri. Și chiar dacă nu vrei să te extinzi global, inițiativa ta contează pentru noi.

pexels-photo

Am deschis start-up.ro vrând să dăm o voce concentrată startup-urilor din România. În primele 8 luni de activitate am vorbit cu numeroși antreprenori, investitori sau tineri curajoși din România. Am descoperit poveștile despre succes, eșec sau pur și simplu încercările de a deschide un business. Vrem să trecem start-up.ro într-o nouă etapă, una în care să deschidem platforma și către alt tip de afaceri, într-un loc dedicat.

Aici intervine secțiunea #Offline. În acest loc veți găsi poveștile antreprenorilor din România care au deschis cafenele, business-uri creative, care îmbină arta și afacerea sau au preluat o afacere a familiei și au dus-o la un nou nivel. Vom avea în următoarea perioadă exemple interesante, povești de succes și provocări în antreprenoriatul românesc.

De ce am făcut asta? În primul rând pentru că voi ne-ați rugat asta. Când am deschis start-up.ro, oamenii ne-au felicitat pentru ceea ce facem, ne-au criticat, iar unii ne-au spus: „dar despre noi, cei care suntem în industriile creative, de ce nu scrieți?“. Iată că se întâmplă. Scriem și despre voi, pentru că sunteți la fel de importanți. Credem în micile afaceri care duc economia mai departe, care uneori sunt nevăzute sau prea discrete.

În al doilea rând, știm că afacerile de succes nu sunt doar în domeniul IT. Startup-urile din zona tehnologică au șansa de a ajunge puternice la nivel global, dar cele locale sunt la fel de importante.

Așadar, de azi, start-up.ro are o nouă secțiune importantă - #Offline. În Startups veți găsi în continuare cele mai interesante povești ale afacerilor tech, în Investitori vom vorbi cu oamenii care finanțează aceste proiecte, iar în Antreprenori vorbim cu cei cu experiență pe piață. De asemenea, în News (am redenumit secțiunea TL/DR) veți găsi cele mai importante știri, informațiile zilei și resurse despre piață și direcția în care se îndreaptă.

Cum ne place să spunem în redacția noastră, „We live to die another day“ și vă mulțumim că ne citiți.