Însă, persoanele introvertite s-ar putea să fie sufletul afacerilor. Am găsit pe entrepreneur.com câteva motive pentru care introvertiții ar putea fi cei mai buni antreprenori.

Oamenii tăcuți sunt mai dispuși să asculte

Introvertiții preferă grupurile restrânse în locul celor mari și zgomotoase și adoră activități ”liniștite” precum lectura, scrisul sau, pur și simplu, preferă să-și petreacă timpul gândindu-se la diverse lucruri. Însă, mai ales, preferă să păstreze tăcerea și să asculte ceea ce au de spus cei din jurul lor. Iar în ceea ce-i privește pe cei mai mulți dintre antreprenori, tăcerea nu este chiar o calitate la care excelează.

Introvertiții se simt bine în umbră

În loc să fie permanent în luma reflectoarelor, introvertiții preferă să rămână în spate și să să-și pună la muncă creativitatea. Nu tânjesc după atenție sau laude, lucrează și creează pentru că se simt bine făcând asta și vor să ajungă la cele mai bune rezultate.

Singurătatea stârnește gândirea creativă

Un introvert este un om solitar, iar faptul că se simte cel mai confortabil în momentele în care lucrează singur este de un real ajutor pentru cei care au ales calea antreprenoriatului. În plus, fără ca atenția să-i fie distrasă de alte persoane, acesta își poate folosi la maximum creativitatea.

Persoanele introvertite sunt mult mai realiste

Un introvertit va încuraja mereu alți oameni să iasă în față și să-și exprime opiniile, el preferând să analizeze în liniște și tihnă părerile celor din jur și să poată contura o imagine e ansamblu. Iar pentru că strâng mai multe informații, persoanele introvertite ajung să fie mult mai realiste.