De azi, utilizatorii de Uber din București pot programa o cursă cu uberX sau UberSELECT cu 30 de zile înainte. Opțiunea e disponibilă în câteva zone din Capitală și va fi extinsă.

Uber

Pentru început, cursele programate vor fi disponibile în cele mai multe zone din București, (cum ar fi în zona centrală, Dristor, Berceni, Tei). Noua funcționalitate nu va fi momentan disponibilă în zone ca Otopeni, Pipera, Voluntari sau în zona bulevardului 1 Decembrie, unde se va extinde treptat, în următoarea perioadă. Utilizatorii care se vor afla acolo nu vor avea opțiunea activă în aplicație.

Citește un interviu cu șefa Uber România, Nicoleta Schroeder, în ediția de astăzi a Wall-Street Pro. 

“Posibilitatea de a programa o cursă în aplicația Uber este de departe cea mai des întâlnită cerere din partea utilizatorilor noștri, mai ales pentru cursele către aeroport, dimineața. Și deși ne mândrim că oferim oamenilor opțiunea să apese un buton și să primească o cursă în câteva minute, înțelegem că utilizatorii noștri au nevoie de mai multă siguranță că o mașină va fi acolo când au nevoie. Aceasta este doar prima dintr-o serie de noi funcționalități ale aplicației Uber pe care urmează să le anunțăm în următoarea perioadă și care vor aduce aplicația și mai aproape de nevoile pasagerilor”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Harta comenzilor programate la Uber

scheduled_rides_map_Bucuresti_septembrie_2016
Cum funcționează:
  • selectează uberX sau UberSELECT și apasă “Programează o cursă”;
  • stabilește ziua, ora, adresa și destinația cursei programate;
  • confirmă detaliile cursei și apasă “Programează uberX/ UberSELECT”;
  • aplicația va oferi un interval de 15 minute în care mașina va sosi la adresa selectată;
  • poți anula oricând cursa, cu mențiunea că, dacă vei anula la 5 minute după ce mașina a pornit către adresă, se va aplica
  • taxa de anulare, ca în cazul unei curse obișnuite;
  • Uber va trimite notificări cu 24 de ore și cu 30 de minute înainte de ora cursei programate, precum și atunci când mașina a plecat spre adresa de preluare
  • utilizatorii vor fi anunțați dacă se aplică tariful dinamic (acesta se aplică în funcție de condițiile de trafic, la fel ca la cursele comandate în mod normal).