Dar există pe piață o nouă generație de pungi biodegradabile care sunt la fel de convenabile ca și pungile din plastic.

De fapt, în curând, consumatorii s-ar putea trezi alegând între două produse foarte asemănătoare la casa de marcat - una fabricată din materiale biodegradabile și una din plastic.

De ce punga biodegradabilă este viitorul consumerismului?

În prezent, lumea se confruntă cu o poluare fără precedent, iar mediul înconjurător plătește prețul. Trăim într-o perioadă în care nu poți merge pe stradă fără să te confrunți cu deșeuri de plastic și trebuie să facem ceva în acest sens.

Sunt produse din polietliena și au devenit una dintre cele mai mari probleme și trebuie să se facă ceva în privința lor. Acesta este motivul pentru care companiile încep să se orienteze către opțiuni mai ecologice, care nu sunt mai bune doar pentru noi, ci și pentru planeta noastră.

Există multe beneficii ale utilizării pungilor biodegradabile, așa că iată câteva motive excelente pentru care acestea ar trebui să devină următoarea ta pungă de cumpărături:

Sunt mai sigure pentru animale

Pungile de plastic pot dăuna animalelor prin prinderea lor în jurul gâtului sau în sistemul lor digestiv, ceea ce le face să se sufoce sau să moară de foame. Pungile biodegradabile se descompun în câteva săptămâni după utilizare, ceea ce le face mult mai sigure pentru prietenii noștri sălbatici!

Sunt mai sigure pentru oameni

Pe lângă faptul că sunt periculoase pentru animale, pungile de plastic pot cauza probleme grave de sănătate și pentru oameni! Pungile de plastic conțin substanțe chimice care se elimină în mediul înconjurător atunci când sunt expuse la căldură sau la lumina soarelui (ceea ce se întâmplă în timpul transportului).

Punga biodegradabilă este mai eficientă decât punga de plastic convențională în ceea ce privește amprenta de carbon și consumul de resurse. Procesul de producție a pungii biodegradabile utilizează mai puțină energie, apă și alte resurse în comparație cu cel al pungii de plastic convenționale.

Punga biodegradabilă este mai bună pentru mediu, deoarece poate fi descompusă de microorganisme într-un mediu aerob, cum ar fi compostoarele casnice sau instalațiile industriale de compostare. Acest lucru înseamnă că nu poluează solul și sistemele de apă, așa cum fac pungile de plastic convenționale, atunci când sunt aruncate în mod necorespunzător.

Punga biodegradabilă are, de asemenea, multe beneficii sociale pentru societatea și indivizii din întreaga lume, inclusiv:

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră datorită faptului că se ard mai puțini combustibili fosili în timpul proceselor de producție;

Mai puțină poluare de la gropile de gunoi, datorită faptului că mai puține obiecte nebiodegradabile sunt eliminate în mod necorespunzător.

Este un fapt că pungile de plastic nu sunt biodegradabile, ci doar se descompun în bucăți din ce în ce mai mici.

Ceea ce înseamnă că vor rămâne în mediul înconjurător timp de sute de ani, dacă nu pentru totdeauna. Și nu rămân doar în gropile de gunoi - ele ajung și în căile navigabile și în oceane, unde reprezintă o amenințare gravă pentru viața acvatică.

Statisticile sunt alarmante:

În fiecare an, 8 milioane de tone de plastic intră în ocean, ceea ce reprezintă o treime din toate deșeurile marine. Un studiu recent a constatat că cel puțin 700 de specii marine au fost afectate de poluarea sau ingestia de plastic, ceea ce are consecințe grave asupra lanțului alimentar și a sănătății ecosistemelor.

Lumea se schimbă, la fel ca și nevoile și cerințele sale. Conform unui studiu realizat de UNEP, Pământul a pierdut 50% din fauna și flora sălbatică în doar 50 de ani. Acest lucru arată că consumăm resursele într-un ritm alarmant și este timpul să luăm câteva măsuri pentru a ne asigura că planeta noastră nu va deveni stearpă în următorii ani.

În calitate de consumatori, putem face o diferență prin reducerea amprentei noastre de carbon. Putem începe prin a folosi produse ecologice, cum ar fi pungile biodegradabile, care nu vor afecta deloc mediul înconjurător!

Lumea se află în mijlocul unei crize a consumerismului. Consumăm mai mult decât poate suporta Pământul și trebuie să găsim o modalitate de a schimba această situație. Unul dintre cele mai bune moduri în care putem face acest lucru este să folosim pungi biodegradabile în locul celor din plastic.