Datele statistice arată că IMM-urile realizează 45% din cifra de afaceri din economie, în timp ce alte 2.200 de firme mari contribuie cu restul. Impactul IMM-urilor rămâne important, deși viteza lor de dezvoltare a scăzut.

Încă de la fondarea sa în 2015, start-up.ro s-a concentrat pe aducerea la suprafață a poveștilor antreprenorilor și antreprenoarelor la început de drum. Sau a celor care au spirit tânăr, deși afacerea e pe piață de ceva vreme.

De-a lungul timpului pe start-up.ro am scris 23.732 de articole, dintre care peste 3.000 dintre acestea sunt interviuri ample cu IMM-uri din România. Nu avem încă o statistică exactă, dar estimarea noastră este că 20% dintre acestea au fost IMM-uri aflate la prima lor expunere publică, la prima interacțiune cu publicul și cu media.

Cu toate că nivelul antreprenoriatului din România a crescut, educația financiară a antreprenorilor rămâne de o importanță majoră. Conform datelor noastre cele mai citite articole în fiecare dintre ultimii 3 ani sunt:

  • Ce este EBITDA?
  • Ce este organigrama unei companii?
  • Ce este un SRL și cum alegi forma de organizare potrivită pentru afacerea ta?

Acest lucru demonstrează faptul că deși nivelul antreprenorilor despre care scriem a crescut, nevoia de informație de bază și educație financiară pentru afaceri rămâne deschisă.

Din acest motiv pornim în 2024 un proiect editorial alături de partenerii noștri de la BT Leasing. Într-o serie extinsă de materiale vom explică ce înseamnă "Finanțare Responsabilă", în așa afacerile care sunt la început să găsească metodele potrivite.

Și lansăm o invitație către voi, cititorii start-up.ro care nu sunteți antreprenori pricepuți, ci aveți încă multe întrebări. Rolul nostru este să găsim acele informații importante pentru voi. Așa că vă invităm să ne spuneți voi care sunt principalele voastre dileme când vine vorba de finanțare.

O puteți face în acest formular deschis tot timpul anului. Noi vom studia întrebările voastre și vom răspunde la ele.

Cine este BT Leasing?

BT Leasing are peste 28 de ani de experiență pe piață și peste 100.000 de obiecte finanțate. În acești ani, au ajutat antreprenorii și nu numai cu peste 24 de milioane de lei în finanțări.

BT Leasing oferă leasing financiar pentru diferite categorii atunci când vorbim de companii:

  • Auto
  • Echipamente
  • Agricultură
  • Automobile electrice și hybrid

Pentru persoane fizice, BT Leasing oferă leasing financiar pentru automobile clasice și automobile electrice și hybrid.

BT Leasing contribuie pentru a ține antreprenorii în mișcare, fie că dorești o mașină pentru firma ta, echipamente industriale pentru fabrică, construcții sau dacă ai nevoie de finanțare pentru un business din zona agricolă.

"Leasing-ul este produsul cel mai utilizat de o companie la început de drum. Oferă flexibilitate și o gestionare mai eficientă a cash flow-ului. În 2023 BT Leasing a finanțat peste 10.000 de companii, dintre care 90% sunt IMM și Micro", a declarat Ionuț Morar, director BT Leasing.