Echipe din șapte țări, de pe trei continente, au aplicat pentru programul de accelerare Spherik din Cluj-Napoca. Peste 65% dintre aplicanți au fost din România. Anul acesta, industrii precum Automotive, VR, Fintech, digital advertising, eHealth, sau AgroTech, au fost preferate de către aplicanți.

Inițial, 15 echipe au fost acceptate în cadrul primei etape a programului. După selecția din perioada de validare, în programul de accelerare au rămas 12 echipe. Doar nouă dintre ele vor ajunge să țină pitch-uri în fața potențialilor investitori.

Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Cele 9 startup-uri care vor participa la Demo Day sunt:

AdTechMedia (Republica Moldova) - o platformă de publicitate cu capabilități de microplăți care facilitează monetizarea conținutului media. Companiile de publishing și creatorii de conținut media vor putea să-și mărească veniturile, protejându-se de sistemele care blochează publicitatea, de tip adblock.

Baro (Republica Moldova) - platformă de management, optimizare și automatizare a ad-urilor din rețeaua Facebook, pentru a obține vizibilitate crescută, la un pret redus.

CleverWash (România) - soluție de gestionare a programărilor dedicată spălătoriilor auto. Prin intermediul aplicației mobile dedicate, şoferii pot face programări la spălătoriile partenere, eliminând astfel din timpul petrecut așteptând la coadă. Iar cu ajutorul interfeţei web de administrare, spălătoriile pot confirma instant programările şi îşi pot monitoriza întreaga activitate.

eyeSIGHT (România) - o soluție inovativă pentru tratarea ambliopiei (boala ochiului leneș), utilizând realitatea virtuală. Interactiv și captivant, tratamentul are o componentă de gamification, care îl face atractiv în special pentru copii.

Jurio (România) - cel mai mare portal de jurisprudență si legislație din România, care include în premieră hotărâri ale autorităților publice, precum cele ale ANAF, are un motor de căutare avansat și usor de folosit, ce permite o redactare a documentelor juridice în doar câteva clipe.

Knowl (denumit anterior It's Quiz – din Ucraina) - un sistem de training bazat pe inteligența artificială, care are drept scop crearea de teste și alte activități de formare profesională, în companiile medii și mari.

MyCar Assistant (România) - aplicație mobilă de gestiune a datelor scadente pentru mașini personale și flote. Aceasta trimite notificări prin telefon și emailuri personalizate, în legatură cu cele mai importante documente și obiecte din masină, cum ar fi RCA, ITP, Rovinieta, sau extinctorul, trusa medicală și altele. În acest fel șoferii sunt asistați și ajutați să respecte legea și să evite potențiale amenzi.

Prism (Republica Moldova) - o platformă care eficientizează managementul inventarului prin automatizarea analizei și prin prognozarea necesarului de stocuri din companiile de producție, retail și e-commerce. Eceasta minimizează riscul pierderii vânzărilor din cauza lipsurilor de inventar, eliberează capital circulant prin optimizarea stocurilor și oferă sugestii inteligente în gestionarea portofoliului de produse.

Registrul Genealogic (România) - o platformă complet destinată crescătorului modern de ovine, menită să susțină efortul complex de evaluare și ameliorare genetică a animalelor, în scopul creșterii calității produselor.