Mondly e o aplicație pentru cei care intenționează să învețe o limbă străină. Cu ajutorul realității virtuale, utilizatorii pot să interacționeze cu personaje virtuale ca să facă experiența mai ușoară. Brașovenii au peste 20 de milioane de download-uri pentru aplicațiile lor și au fost numiți drept cea mai bună aplicație din Estul Europei de către Facebook.

Noua aplicație pentru Daydream va funcționa inclusiv pentru dispozitivele Cardboard, adică acele căști de realitate virtuală din carton, pe care le face Google sau oricare alt producător și în care introduceți telefonul cu Android sau iOS. Cu MondlyVR oamenii pot avea conversații realiste cu personaje virtuale în peste 30 de limbi. E o combinație de tehnologie de realitate virtuală, recunoașterea discursului și chatbot. De altfel, Mondly a lansat și primul chatbot care te învață limbi străine.

“Ne-am dat seama că cel mai bun mod prin care poți învăța limbi străine este să creezi o experiență imersivă care replică scenarii și conversații reale. Realitatea virtuală ne dă șansa să facem acest lucru. Din experiența noastră, ce-i oprește pe oameni din a învăța limbi străine este frica și lipsa exercițiului care imită realitatea”, a spus Alexandru Iliescu, CEO al Mondly. Potrivit brașovenilor, un om care învață limbi străine vorbește pentru prima oară după șase luni, iar MondlyVR vrea să dea deoparte aceste bariere.

MondlyVR costă 5 dolari până la finalul lunii septembrie, iar apoi, de la 1 octombrie, va costa 8 dolari.

După ce au publicat aplicația de VR pe site-ul Product Hunt, brașovenii sunt în topul acestui site care, de obicei, lansează cele mai importante aplicații.