Pe 26 august se va întâlni pentru a doua oară cu Elon Musk și inginerii săi de la SpaceX în cadrul evenimentului SpaceX Competition Weekend II în Hawthorne, California, unde aceștia vor testa capsula pentru sistemul de transport Hyperloop, la care Denis și echipa sa au lucrat în ultimii doi ani.

Pentru a participa la competiție, Denis a fost sprijinit de câteva companii tech precum ING Software Development Center, hub-ul de dezvoltare software al grupului ING. Înainte de plecarea în California, Denis a povestit despre cum i-a schimbat această competiție viața, despre mitul Sillicon Valley și ambițiile sale de a cuceri Marte.

Din iunie 2015 de cand SpaceX a lansat Hyperloop Pod Competition, un concurs prin care antreprenorul inventator oferea inginerilor din toată lumea posibilitatea de a realiza designul unui vehicul pentru Hyperloop – un sistem de transport revoluționar imaginat de Musk, care va funcționa cu viteză supersonică și va fi capabil să transporte călători printr-un sistem depresurizat, cu peste 1200 km/h – și până acum, câteva lucruri s-au schimbat în viața lui Denis Tudor.

Denis, care pe atunci avea 21 de ani, tocmai terminase primul an de facultate și era Embedded Software Intern la Microchip Technology Inc. în București. Între timp a devenit un fel de superstar tech, programul său lunăr cuprinzând vizite în Sillicon Valley, intâlniri cu ingineri de la Tesla, apariții în Wired, Forbes și alte publicații de specialitate, interviuri la NASA sau cine cu ambsadori.

Dacă dai scroll down pe pagina lui de Facebook, aproape săptămânal vei vedea un update de genul “tocmai am avut o discuție despre inovație cu Directorul SpaceX, Steve Davis”, sau, “ azi am fost la o întâlnire cu Ambasadorul US și absolvenți de la Stanford, în casa domnului Ambasador și apoi am vizitat sediul ELI-NP la Măgurele”.

Dintre cele 115 echipe de ingineri care au fost selectate în competiția SpaceX, doar 30 s-au calificat pentru etapa următoare în care designul urma să devină prototip, iar capsula să fie testată pe un Hyperloop track. rLoop, echipa lui Denis, a fost una dintre acestea.

Află povestea lui Denis Tudor, românul care îl va ajuta pe Elon Musk să-și realizeze visul de a găsi o alternativă de transport a viitorului pe platforma Oamenii din spatele codului.