Design Thinking este un set de principii, dar și un proces structurat care te ajută să defineşti şi să rezolvi probleme.

Design Thinking nu este doar pentru designeri sau despre designeri. Este o metodologie axată pe dezvoltarea produselor, serviciilor și proceselor și poate fi aplicată de către fondatori pentru dezvoltarea business-urilor lor.

Design Thinking a apărut în urma analizei proceselor cognitive din domenii precum Inginerie, Design Industrial, Chimie, Psihologie, Antropologie, Filosofie, Arhitectură, Urbanism, Management, Business şi Economie.

Potrivit designerului Tim Brown, fondatorul IDEO (cel care a preluat acest concept și l-a făcut popular) Design Thinking “este o abordare a inovaţiei, centrată pe oameni, care se inspiră din arsenalul designerilor pentru a integra nevoile oamenilor, posibilităţile tehnologice şi cele necesare pentru succesul unui business”.

Procesul de Design Thinking are 5 faze:

- Empatizarea – în traducere, înțelegerea nevoilor utilizatorilor

- Definirea – definirea problemei în funcție de nevoile identificate în faza anterioară

- Ideația – în esență, generarea de idei

- Prototiparea – construirea unor prototipuri ce pot fi testate de utilizatori

- Iar ultimul pas, așa cum v-ați dat seama – testarea, care implică validarea prototipului.

Te invităm să te înscrii pentru unul dintre cele 30 de locuri gratuite de la tabăra de antreprenoriat Startup Elites pentru a afla pe larg detalii despre procesul de Design Thinking și cum poți aplica aceste concepte în crearea și dezvoltarea afacerii tale.

Completează formularul de pe site-ul taberei până pe 15 septembrie și convinge-te că meriți să vii alături de noi și de mentorii ediției din acest an a taberei.