Grupul EDUCATIVA, REVIRO, Impact Hub Bucharest și GEA Consulting & Strategy au lansat RO-WIN–Succes în România. Acest proiect creează o pepinieră de inițiative antreprenoriale ale românilor din Diaspora care doresc să pornească o afacere non-agricolă în mediul urban din România.

Prin acest program se acordă pachete de finanțare și sprijin de peste 45.000 euro pentru românii din Diaspora care doresc să înființeze startup-uri în România.

Grantul pentru fiecare business este de 35.000 euro. În plus, Impact Hub Bucharest va oferi un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro.

Orice participant interesat de programul Diaspora Start-Up va trebui să depună un dosar prin care se înscrie oficial în grupul țintă și pe baza căruia își atestă eligibilitatea. Pentru a vă ușura această sarcină, începând cu 20 decembrie, pe site-ul RO-WIN, pot fi găsite toate documentele ce trebuie depuse pentru a avea un dosar complet. De asemenea, celor care se înscriu prin RO-WIN li se atribuie un cont online pentru a își depune mai ușor dosarele. Tot ei beneficiază în exclusivitate de sesiuni online de informare și webinarii care să le faciliteze accesul către finanțare.

Cei interesați să pornească o afacere în România, chiar dacă aleg să rămână cu domiciliul în afara țării, vor fi consiliați și vor primi sprijin de la partnerii programului, pe tot parcursul procesului de înscriere. Pentru a beneficia de acest sprijin, tot ceea ce trebuie să faceți este să vă înscrieți pe www.ro-win.ro