Utopia lui Mark Zuckerberg continuă și după ce fondatorul Facebook a crezut că va apropia oamenii cu ajutorul rețelei sociale, dar a creat și multe probleme pentru democrație, Facebook a decis să lanseze un fel de Second Life, adică un univers de realitate virtuală unde poți fi cine dorești la adăpostul unei căști Oculus. Programul se numește Facebook Horizon și amintește de unele episoade din Black Mirror.

Facebook Horizon va fi lansat la începutul lui 2020 în față beta. Va permite utilizatorilor să-și creeze propriul avatar și să meargă între diferite “lumi” cu ajutorul unei teleportări virtuale numite Telepod. Utilizatorii vor putea să se uite la filme și să asculte muzică împreună cu prietenii direct în Facebook Horizon, dar vor putea să și joace unele jocuri precum Wing Strikers.

Poți aplica pentru a fi printre primii utilizatori dacă te înscrii aici.

Facebook țintește să facă din Horizon o lume în care utilizatorii să poată petrece mult timp. Nu va fi doar despre jocuri, care sunt terminate rapid de useri, ci să fie o replică a lumii reale în care să poți sta cu prieteni și necunoscuți. Facebook promite că Horizon va avea și așa-numiți ghizi, care vor funcționa ca niște moderatori, pentru a proteja utilizatorii de trolli.

Gândiți-vă cam ce s-ar putea întâmpla într-o lume unde ești ascuns în spatele unui avatar și a unei căști de VR și ai putea vorbi și interacționa direct cu unii oameni.

Pentru cei mai tineri dintre voi, Horiozon seamănă cu Second Life, o lume unde îți creai un avatar, prin anii 2000 și puteai să faci ce vrei în acea lume. A fost un lucru înaintea timpului său, a avut popularitate, dar între timp nu mai e de interes pentru noii utilizatori ai Internetului.

Horizon va semăna cu acest lucru, doar că va fi în VR. Vei putea să creezi lumea după preferințele tale, amintind inclusiv de Roblox.