Echipa start-up.ro și Green Start-Up s-a alăturat demersului și vă invităm să completați formularul de mai jos util pentru realizarea unui raport al diversității în ecosistemul startup-urilor din România.

StepFWD crede că diversitatea în echipă este forța majoră care le oferă startup-urilor acces la idei bune, perspective noi și experiență reală care le-ar putea lipsi altfel. De asemenea, această componentă poate atrage investitori și clienți care apreciază afacerile conduse de echipe diverse.

“Cu ajutorul datelor colectate prin intermediul acestui sondaj, intenționăm să determinăm situația actuală a diversității în cadrul echipelor fondatoare, importanța diversității în succesul unui startup, dar și cum poate fi încurajată diversitatea de către actorii relevanți din ecosistem”, afirmă Liviu Cadariu, Program Director StepFWD.

Prin lipsa unei echipe diverse fondatorii ar putea să gândească și să acționeze în mod similar, având aceleași experiențe generale de viață, și sunt predispuși să construiască un produs mai puțin inovator.

Prin acest raport, StepFWD își propune să analizeze, să înțeleagă și să susțină diversitatea din cele 9 perspective existente precum vârstă, etnie, educație, abilități, cultură, orientare sexuală, identitate de gen, neurodiversitate și dizabilități.

Dacă faci parte din ecosistemul de startup-uri de ceva timp și vrei să împărtășești părerea ta despre diversitatea într-o echipă, completează sondajul și vei fi invitat la evenimentul de lansare a raportului din luna septembrie.