Sub Ionuț Cociaș, Business Line Director, echipa CIS a ajuns în 2022 la 36 de membri activi, aceasta având o creștere de 56% față de anul precedent. Cu un background tehnic în Web Development și Design, o experiență profesională de 10 ani în companie din care 2 ani în rolul de Head of Business Development, Ionuț Cociaș coordonează livrarea agilă a proiectelor medii și mari pentru companii care au nevoie de un pachet complet de servicii - imagine perfectă, calitate în implementare și intervenții rapide. În 2022, divizia CIS a înregistrat o creștere a veniturilor de 1,85M euro, cu 66% mai mult față de procentul obținut în 2021.

„Prin serviciile pe care le oferim încercăm să ajutăm clienții să evite stresul mentenanței software, dându-le, suplimentar, acces la o paletă de servicii livrate la standarde recunoscute internațional. Companiile cu care lucrăm văd în formula de colaborare pe care noi o propunem avantajul de a avea acces la un one stop shop care cuprinde și servicii conexe precum Design, Front-End, Digital Marketing, pentru care nu este necesar să subcontracteze adițional alte companii.

De fapt, orice proiect care ajunge la noi, indiferent de dimensiune, beneficiază de know-how-ul unei echipe multifuncționale formată din minimum 2 developeri și un project manager. Putem aborda o paletă largă de proiecte, plecând de la construirea unui site de prezentare cu funcționalități minime pană la mentenanța unor sisteme complexe sau crearea de design-uri web cu funcționalități customizate. Pentru 2023, ne propunem ca prin mentenanță evolutivă și web design să ajutăm tot mai multe companii să exploreze transformarea digitală în deplină siguranță și să se bucure de utilizatori satisfăcuți, printr-un software bine înțeles, întreținut și îmbunătățit în timp” explică Ionuț Cociaș, Business Line Director

Tehnologii folosite și experiență

Echipa CIS livrează soluții digitale inovatoare și dispune de cele mai bune practici pentru o gamă largă de clienți, având experiență dovedită în industrii precum retail și distribuție, logistică și transporturi, tehnologie, finanțe, sănătate și asistență medicală.

Printre tehnologiile folosite de experții CIS se numără Magento, WordPress, Symfony, PHP Custom, Laravel, .NET și altele, aplicate cu succes portofoliului de clienți CIS din România și din Europa.

Cele mai solicitate tipuri de intervenții înregistrate de echipa CIS Zitec în 2022:

  • intervenții rapide și soluționarea impasurilor tehnice care împiedică creșterea business-ului
  • upgrade-uri riscante de versiuni PHP sau Magento
  • alocări specifice pe tehnologii precum: Symfony/Laravel, Magento, Wordpress, .NET
  • implementare de dezvoltări recomandate de agenția de SEO a clientului
  • dezvoltare software în situațiile în care un developer nu este solicitat full time
  • audituri și modificări tehnice în nivelul de securitate al website-urilor
  • soluționare de probleme ce țin de integrarea între sisteme (site-uri și CRM-uri/ERP-uri) sau de de compatibilitatea între plugin-uri
  • creșterea vitezelor de încărcare și performanțelor magazinelor online/website-urilor

Clienții Zitec pentru servicii de mentenanță și dezvoltare continuă

Conform declarațiilor companiei, portofoliului existent de clienți CIS include brand-uri precum: Arctic, Mobino, BeanzCafe, 7Card, Startarium, Credit Europe Bank, Decathlon, Brico Dépôt, Sameday, Electrica Furnizare și alții. În prezent, echipa CIS lucrează la un număr de peste 40 de proiecte active.

Printre ele, în 2022 s-a numărat proiectul de transformare al site-ului Arctic, în care s-a folosit conţinut generat de inteligenţă artificială (AI). Principalul scop al proiectului a fost ca utilizatorii de dispozitivele mobile să descopere un site nou, extrem de prietenos și uşor de utilizat. Pentru asta, echipa CIS s-a ocupat de implementarea unui limbaj vizual digital unic; folosind detalii din logo-ul Arctic, CIS a construit elemente grafice de interfaţă ce transmit mesajul brandului. Interfaţa, deși folosește browsere de internet mobile, împrumută din calităţile vizuale şi intuitivitatea unei aplicaţii mobile de sine stătătoare.

În planurile de dezvoltare ale diviziei CIS se regăsesc atât consolidarea cât și diversificarea portofoliului de clienți la nivel local și internațional.