Aplicația a fost lansată în vara anului trecut, iar acum facilitează programările la medic ale pacienţilor din 11 oraşe. Docbook a fost lansată cu scopul de a simplifica și înlesni relaţia pacient-doctor, oferind soluţia programării online, în timp real, direct de pe smartphone sau web.

Utilizatorii pot să consulte disponibilitatea medicilor, competenţele lor profesionale şi pot obţine confirmarea programării, totul în mai puţin de un minut. Aplicaţia este conectată non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor şi cabinetelor medicale private partenere şi permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data şi forma de plată acceptată.

Docbook - programare online în mod gratuit

Aplicaţia afişează medicii, ordonaţi prin geolocaţie, de la cel mai apropiat până la cel mai îndepărtat de utilizator, indicând orele şi zilele disponibile pentru programări, precum şi fotografiile lor şi testimoniale despre aceştia, postate de alţi utilizatori. Programarea este gratuită şi poate fi anulată oricând.

“Clinicile în care îţi poţi face o programare online în mod direct se numără pe degetele de la o mână, în majoritatea cazurilor, fiind nevoie de completarea unui formular, urmând ca primirea confirmării să fie făcută în 24 de ore. Timpul mediul de aşteptare şi programare efectivă în call-center-uri este de 10 minute - asta în cazul în care suni la o singură clinică. Trăim într-un secol al vitezei, în care nimeni nu mai are nici timpul, nici energia necesare conversaţiilor şi aşteptărilor interminabile pentru a obţine un lucru atât de simplu şi de firesc precum o programare la medic. Docbook a venit să răspundă unei nevoi pe care noi înşine o aveam, aceea de a eficientiza pe cât posibil timpul, şi aşa, limitat pe care îl avem. Astfel, un pacient nu este obligat să se limiteze la consultarea opţiunilor dintr-o singură clinică, ci dintr-o întreagă reţea de clinici pe care le avem partenere. În mai puţin de un minut, poate face o evaluare a soluţiilor pe care i le oferim, poate alege, în consecinţă, şi primi confirmarea programării. E atât de simplu”, declară Cristian Barbu, antreprenorul care a dezvoltat Docbook.

1.800 de medici afiliați în Docbook

Investiţia în dezvoltarea aplicaţiei se ridică la 500.000 de euro, iar, în acest moment, reţeaua de clinici partenere include 75 de nume, cu 1.800 de medici afiliaţi, din 11 oraşe. Utilizatorii pot face, astfel, programări în clinici precum precum Wellborn, Neolife, Spitalul Monza, Hipocrat 2000, Fundatia Regina Maria, LaurusMedical, Provita, Medicales. Până la finalul acestui an, Cristian dorește să dezvolte atât numărul de clinici, cât și numprul orașelor în care aplicația Docbook va fi funcțională.

“Estimăm că anul acesta vom fi disponibili pentru pacienți din majoritatea orașelor mari ale țării, ceea ce, implicit, va creşte exponenţial şi numărul medicilor din care pacienții pot alege: ne dorim peste 300 de clinici partenere și peste 8.000 de medici disponibili în aplicație. Este un obiectiv mai mult decât realizabil, având în vedere că suntem în discuții avansate cu un operator medical care deține o rețea de clinici în 40 de orașe”, a mai spus Cristian.

Aplicația Docbook este disponibilă gratuit pe Android, iOS sau online, pe site-ul www.docbook.ro.