Meizu a anunțat M6s, ultima sa adiție în categoria telefoanelor din clasa M. E primul telefon al chinezilor cu aspect al ecranului 18:9 și are margini destul de mici.

Meizu M6s are un display de 5,7 inci cu o rezoluție 1440x720, iar procesorul este un Samsung Exynos 7872. Procesorul nu a mai fost folosit pe alt terminal, M6s fiind primul de pe piață. Bateria este de 3.000 de miliamperi.

M6s are o cameră de 16 megapixeli și o cameră frontală de 8 megapixeli. Memoria RAM este de 3 GB, iar capacitatea de stocare este de 32 sau 64 de GB. Există suport pentru microSD de 128 de GB.

Telefoanele chinezești ne-au surprins uneori cu modul în care găsesc metode de a se diferenția. Interesantă este amplasarea butonului de amprentă pe margine, ca un breton lateral de data aceasta. Practic, e un intrând în carcasă. Poziția senzorului este una interesantă și mai comodă decât cea de pe spatele terminalelor.

Prețul va fi de 155 de dolari și va ajunge și în România pe canalele neoficiale. Varianta de 64 de Gb va costa 186 de dolari, dar este un terminal interesant pentru cei care vor design bun la preț mic.

Telefoane ieftine de cumpărat

Vrei alternative la acest telefon, unele chiar mai ieftine?

Xiaomi Redmi 4A este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri bune pe care le poți cumpăra și are și specificații mai mult decât decente pentru prețul său. Are un display HD cu diagonală de 5 inch, iar sub acesta se ascunde un procesor Snapdragon 435 cu patru nuclee. Bateria este mare, de 3.120 mAh, iar telefonul 4G de la Xiaomi este și dual SIM. Și camerele foto sunt decente - cea frontală are 5MP, iar cea principală are 13MP. Îl poți cumpăra de aici.

Huawei P9 Lite 2017 a fost unul dintre cele mai bune telefoane la un preț decent de anul trecut. Și continuă să fie așa, iar performanțele sunt de invidiat. În primul rând, dacă vrei să-l cumperi de, trebuie să știi că are posibilitatea de a-i pune două cartele. Ecranul este Full HD, o caracteristică rară la un telefon ieftin, iar memoria RAM este de 3 GB, suficientă cât să nu se blocheze. Capacitatea de stocare e de doar 16 GB. Îl poți cumpăra de aici.

Un alt smartphone ieftin și foarte bun este HTC U Play. Prețul lui de lansare era de peste 2.000 de lei, însă acum costă sub 1.000 de lei, iar performanțele sunt excelente pentru prețul actual. HTC U Play are display full HD, camere foto bune (de 16MP fiecare), 3GB memorie RAM și baterie de 2.500 de mAh. Procesorul este unul cu opt nuclee și telefonul are și senzor de amprentă, la fel ca modelul prezentat mai sus, dar nu are capacități dual SIM. Este disponibil aici.

LG Q6 este cel mai impresionant dispozitiv din lista noastră cu cele mai bune smartphone-uri ieftine. Pentru prima dată de la lansare, l-am găsit la un preț de sub 1.000 de lei și vine cu un display mare, full HD, care ocupă aproape întreaga parte frontală a dispozitivului. Are 3GB memorie RAM și 32GB spațiu de stocare, procesorul este un Snapdragon 435, iar camerele foto sunt de 13 și 5MP. Bateria este de 3.000 de mAh, iar smartphone-ul poate fi achiziționat de aici.