DocProcess dezvoltă soluții de digitalizare în cloud pentru eficientizarea proceselor de achiziții, logistică și financiar-contabile.

Soluțiile sunt folosite de companii din retail, DYI, producție, logistică, servicii precum BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Services Centers) dar și de companii de utilități, IT, farma, asigurări și bănci.

Investiția în DocProcess este prima tranzacție realizată de Morphosis Capital pe piața locală.

DocProcess a investit în trecut inclusiv în recrutarea de manageri de la Oracle. Poți citi pe start-up.ro aici.

Deschidere de birouri în țară și Franța

Fondurile rezultate în urma investiției vor fi direcționate către dezvoltarea activitatii in filiala Brașov, prin expansiunea locală și europeană, prin deschiderea de birouri în țară și în Franța și prin întărirea echipei DocProcess, la nivel de IT, marketing și vânzări. Până la finalul anului, conform planurilor de dezvoltare, compania preconizează că va ajunge la un număr total de 60 de angajați.

Încă din 2005, de la înființare, DocProcess, a urmărit crearea de valoare la nivel de ecosistem de business, anticipând un mediu de afaceri deschis, rapid și automatizat.

Deschis - în sensul în care companiile pot colabora ușor, cu procese armonizate și cu sisteme informatice care comunică simplu; rapid - în care informațiile de business sunt transmise în timp real, corect, standardizat și ușor de exploatat cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI) și automatizat – un mediu în care angajații nu mai pierd timpul cu sarcini manuale, repetitive, ci își dedică timpul unor sarcini strategice.

”Extinzându-ne în continuare, ne dorim să contribuim la construirea unor organizații în care orice antreprenor, CFO sau alt profesionist din zona operațională, cu acces la soluțiile noastre, poate face față provocărilor economice, logistice dar și tehnologice, care schimbă acum în mod fundamental modul în care se face business” a spus Liviu Apolozan, fondator și CEO al DocProcess. ”Rezultatele din piață și impactul soluțiilor noastre în business-ul partenerilor ne-au dat imboldul să atacăm piața europeană și, de ce nu, și pe cea globală.”

În 2018, compania a făcut un prim pas, prin deschiderea centrului de cercetare dezvoltare în tehnologie, la Grenoble.

”La Morphosis Capital, am găsit nu numai un partener capabil să impulsioneze dezvoltarea noastră europeană și, ulterior, pe cea globală, dar și un grup de specialiști interesați să ne susțină foarte concret și în aspectele de business pe care, desigur, le și înțeleg în detaliu și le apreciază.”, spune Liviu Apolozan, fondator și CEO al DocProcess.

De ce a investit Morphosis Capital

”Am decis să investim în DocProcess pentru că vedem în companie un lider de necontestat în automatizarea ecosistemului de business în România și un actor major pe piața de business process automation,” a spus Simona Gemeneanu, Partner, Morphosis Capital. ”Am găsit o oportunitate excelentă de a intra în parteneriat cu o firmă de tehnologie, care are un produs cu eficiență demonstrabilă, scalabil la nivel european și chiar internațional, o firmă fondată de antreprenori cu viziune și cu valori aliniate cu valorile noastre.”

Înființată în anul 2005 de către antreprenorul român Liviu Apolozan, DocProcess susține procesul de eficientizare a companiilor prin transformare digitală. Platformele DocProcess automatizează procesele de achiziții, logistice și financiar-contabile (Purchase-to-Pay, Order-to-Cash) ajutând companiile să elimine documentele pe hârtie si munca manuală repetitivă. Peste 3.200 de clienți la nivel global și peste 25.000 de utilizatori au devenit mai productivi și mai eficienți prin utilizarea platformelor DocProcess. Compania este prezentă atât în București, cât și în Grenoble.