Future Banking Documentary este primul film care explorează digital banking-ul în România și explică mindset-ul startup-urilor fintech.

21 de experți au discutat despre evoluția ecosistemului, despre bankingul modern și ce urmează. Future Banking a adus bancheri, investitori și fondatori de startup-uri pentru a discuta despre această cooperare care poate duce la o Românie mult mai modernă.

Într-o piață competitivă e dificil să găsești abordarea care să fie de tip „Win-Win”. Future Banking Documentary a întrebat cei mai importanți stakeholderi din ecosistem cum arată simbioza aceasta perfectă între fintech-uri și bănci, nu concurența, ca să poată duce la evoluția ecosistemului.

Documentarul privește în profunzime ce înseamnă mindset-ul de fintech, a descoperit oamenii care visează la transformarea ecosistemului financiar și care lucrează sau concurează cu băncile. Ce îi face să se trezească dimineața? Ce îi motivează?

„Înainte de pandemie am avut un vis. Să explorăm profunzimile banking-ului digital din România și să îl explicăm într-un documentar. Seara trecută am avut premiera documentarului în cadrul primului eveniment offline din ultimul an și jumătate”, au declarat creatorii documentarului Future Banking.

Filmul documentar a fost scris și regizat de Răzvan Enache, Product Manager Future Banking și Business Manager la Internet Corp și produs și editat de Octavian Palade, Content Strategy Manager la InternetCorp și liderul echipei VideoCorp.

Echipa VideoCorp a fost formată din Octavian Palade, Florin Cașotă, Sorin Moisă, Armand Iliescu și Vlad Andriescu. Art direction: Răzvan Dumitru, George Mocanu, Octavian Palade.

Proiectul a fost susținut de ING Romania, Fintech OS, Mastercard, Unicredit Bank, CEC Bank, Orange Money, IT Smart Systems și TBI Bank și a fost realizat cu suportul Romanian Fintech Association și Hotspot Workhub.