David Pripas, fondatorul Augumented Studios, a realizat două filtre de Instagram care au trecut de etapa regională a unei competiții internaționale realizată de Facebook și merge mai departe în finala globală. Jurații au selectat toți câștigătorii etapei regionale și pe 19 noiembrie vor fi anunțați câștigătorii la nivel global.

Primul filtru se numește Draw with your nose prin care poți desena cu nasul direct în story-urile Instagram. Acesta a obținut premiul de Best Pre-Existing Solution. Poți să vezi cum e să desenezi cu nasul cu acest efect.

Necksplorer este un joc într-un filtru de Instagram unde poți face exerciții prin care să reduci durerile de gât cauzate de folosirea intensă a smartphone-ului (acel numit textneck). Jocul folosește Spark AR de la Facebook și trebuie să-ți miști capul stânga-dreapta sau jos-sus pentru a deplasa o rachetă.

Primul loc din Europa a fost obținut de către Faceboard, un joc AR cu un skateboarder similar cu Subway Surfers, unde poți controla personajul principal cu mișcările capului.

În total, au fost selectate 26 de proiecte de pe toate continentele pe care le poți vedea aici.