Acceleratorul Startupbootcamp din Barcelona și-a anunțat cele 10 echipe finaliste care vor intra în programul de mentorat. Printre ele se află și două nume din România: Airis Vision și CyberSwarm (care avea numele de CyberFog în trecut).

selection-days-group-photo-for-newletter-1170x522

Startupbootcamp Barcelona e un program de accelerare de trei luni dedicat sectoarelor Internet of Things, Big Data, dar și cybersecurity. De curând au fost selecțiile finale, cu 17 finaliști din 11 țări. Timp de două zile startup-urile au fost pregătite și au pitchuit în fața juriului. Cele 10 selectate vor petrece trei luni la Barcelona pentru a se dezvolta.

Startupbootcamp, unul dintre cele mai mari acceleratoare din Europa, a realizat un proces de selecție de patru luni din 850 de startup-uri.

Iată cele 10 startup-uri care au trecut mai departe.
dsc4283-1000x714

Airis Vision - un motor de inteligență artificială care poate fi folosit pentru înțelegerea profundă a imaginilor și videoclipurilor, pentru a fi analizate sau pentru a fi folosit în industria de advertising. Practic, Airis înțelege ce se află în cadrul imaginilor și astfel pot fi livrate, de exemplu, reclame.

34-1000x642

CyberSwarm - s-au transformat din CyberFog și sunt o companie de cybersecurity care creează o rețea de sute sau mii de calculatoare virtuale pentru a păcăli atacatorii informatici.

Galigu (Israel) - un motor de căutare pentru realitatea virtuală care le poate oferi utilizatorilor conținut organic și sponsorizat.

Octobank (Rusia) - un fel de Google Now pentru finanțele personale și conturile bancare. Aplicația e un manager de bani cu sugestii personalizate, bazate pe inteligența artificială. Lucrează cu bănci și are deja doi clienți.

Cyberus Labs (Polonia) - un produs de cybersecurity care oferă o gamă largă de soluții de protecție a dispozitivelor.

Trell (India) - o aplicație de recomandări, locuri și orașe interesante. Poate fi comparat cu un fel de Pinterest + Foursquare combinat.

Nolimit VPN (Franța) - O soluție de VPN pentru dispozitive mobile și desktop.

Frizbit (Turcia) - o unealtă de marketing automation care oferă notificări push direct în browser.

Takeafile (Spania) - e un serviciu de transfer care folosește modalitatea peer to peer de transfer, din computer direct în computer, fără a mai folosi un server.

Workkola (Spania) - o platformă care conectează studenții cu startup-urile pentru a colabora online și pentru a face internship-uri.