Un român vrea să creeze o aplicație prin care să personalizeze jocurile și să poți să trimiți mesaje de dragoste persoanei iubite cu ajutorul unui joc tradițional. CuteOD urmează a fi prezentat într-o campanie de crowdfunding.

Cristian Băiță e un programator tradițional - gândește în cod și dezvoltă aplicații mobile. În timpul liber e și rocker într-o formație de power metal simfonic. În restul programului, lucrează la o aplicație care poate oferi fiecărui om posibilitatea de a personaliza un joc pentru persoana iubită. CuteOD e o aplicație care va avea în curând o campanie de crowdfunding pentru a putea ajunge la versiunea a doua. Am vorbit cu Cristian pentru a afla toate detaliile despre joc.

Cristian Băiță e unul dintre fondatorii Concept Apps, compania care a dezvoltat aplicația Transport Urban, unul dintre primele produse mobile dedicate utilizatorilor care voiau să caute traseul ideal pentru deplasarea prin oraș. Între timp, și-a fondat propria firmă, IndyVision, care dezvoltă aplicații contra cost. Băiță a fost lead-ul de proiect pentru aplicația de Android pentru WowApp, unul dintre produsele care a creat buzz la finalul anului trecut. Însă, dincolo de aceste realizări, Băiță are o obsesie de cinci ani - o aplicație prin care poți să-i personalizezi un joc oricui, indiferent dacă știi sau nu programare. Aceasta este CuteOD, o aplicație aflată momentan în faza Alpha și care urmează să fie dezvoltată pe baza unei campanii de crowdfunding.

Totul a pornit acum cinci ani, când Cristian era într-o relație. E programator, e geek, dar nu are imaginație romantică, așa că nu știa ce cuvinte frumoase să-i spună iubitei. A gândit lucrurile în algoritmi. “Mă bătea la cap să-i dau mesaje romantice, că nu-i scriu că o iubesc și că nu sunt suficient de cute. Ca orice programator geek am decis să fac o aplicație pentru ea care era personalizată. Era un joc, dădea click-uri și primea mesaje drăguțe personalizate. Avea vreo 200 astfel de mesaje și a ținut-o ocupată mult timp. Ăsta a fost gestul meu romantic”, povestește Cristian.

Ca orice programator geek am decis să fac o aplicație pentru ea care era personalizată. Era un joc, dădea click-uri și primea mesaje drăguțe personalizate

La momentul respectiv, Cristian s-a gândit că ideea asta, dusă pe scară largă, ar putea să funcționeze pentru cei care nu au imaginație sau sunt mai timizi. Cum ar fi ca fiecare să poată personaliza un joc, iar persoana iubită să descopere mesajele doar dacă trece de anumite niveluri? În fiecare an, Băiță spunea că o va lansa în februarie, în apropierea așa-numitei zile a îndrăgostiților.