Seminariile 7 for the Win pentru afaceri se apropie. Joi, 28 ianuarie, primul seminar organizat de start-up.ro și susținut de Orange își va deschide porțile la Pura Vida Hub. Participanții vor descoperi care sunt capcanele juridice și fiscale, cum să-ți dezvolți business-ul și cum să faci branding. De asemenea, actorul Dragoș Muscalu îi va învăța cum să vorbească mai bine despre afacerea lor. Am discutat, pe scurt, cu Dragoș pentru a vedea ce așteptări să aibă participanții.

Dragoș consideră că cea mai mare problemă a antreprenorilor, atunci când vorbesc pe o scenă, e egosimul. „Antreprenorul care, indiferent de temă, nu are decât un singur subiect: pe sine“, spune Muscalu.

Mai avem doar un număr limitat de locuri la seminariile 7 for the Win. Poți să iei pachetul complet pe site sau doar un singur seminar. Intră aici. 

În plus, mai spune speakerul de la 7 for the Win, care va ține workshop-ul de public speaking și pitching, spune că cel mai prețios sfat pentru oricine vorbește pe o scenă este respirația. „Nu glumesc, participanții la seminar vor primi și explicații suplimentar, dar poți să scapi de trac dacă respiri“, explică actorul.6443_725583537462665_231802388_n

Prezentarea de la 7 for the Win se va concentra pe două zone esențiale: discursul despre un produs, dar și vânzarea unei idei sau a unui startup către un potențial investitor. Orice prezentare e importantă și un produs bun poate fi stricat de un discurs slab. „Totul este contextual. Indiferent de condiții, nu trebuie făcut rabat de la calitate, cu atât mai mult în cazul unui pitch. În ceea ce privește ambalajul, părerea mea este că acesta nu poate să strice un produs, dar îl poate face mult mai greu de digerat“, consideră Muscalu.

Succesul în arta vorbitului în public ține atât de valențele native ale vorbitorului, cât și cele dobândite și întrebarile pe parcursul vieții

Succesul în arta vorbitului în public ține atât de valențele native ale vorbitorului, cât și cele dobândite și întrebarile puse pe parcursul vieții. Unui CEO de startup îi trebuie un discurs eficient atât în fața angajaților, cât și în fața partenerilor“, spune Muscalu.

De la seminariile 7 for the Win se așteaptă să „ne cunoaștem“ și întâlnirea să fie una la care participanții să vină fără preconcepții despre vorbitul în public. „La finalul celor 90 de minute ne vom da seama împreună dacă am petrecut timpul cu folos sau vom spune că a fost o experiență și atât“, explică Muscalu. Seminarul de public speaking va avea elemente interactive, pentru ca cei participanți să se poată antrena chiar de la evenimentul de la Pura Vida Hub.

Screen Shot 2016-01-26 at 14.55.30

Pe Dragoș Muscalu îl poți întâlni pe 31 martie la Pura Vida Hub în cadrul evenimentului 7 for the Win - Public speaking&pitching.