EagleSHIELD este o soluție multi-senzor care permite detectarea, identificarea, clasificarea și neutralizarea dronelor ostile care zboară la mică altitudine, pe o rază de până la 7 km.

Thales oferă un răspuns operațional adaptat și gradual pentru amenințările pe care le reprezintă unele drone în spațiul aerian civil.

Traficul dronelor în spațiul aerian civil a crescut considerabil în ultimii ani. Având în vedere faptul că există posibilitatea ca unele dintre aceste drone să fie folosite în scop ostil, este nevoie de măsuri eficiente pentru protejarea cetățenilor și a infrastructurii critice.

O soluție anti-dronă profesionistă

Pentru a răspunde acestei amenințări din ce în ce mai crescute, Thales a dezvoltat o soluție complet integrată de luptă anti-dronă, proiectată să detecteze, să identifice, să urmărească și să neutralizeze dronele care zboară în spațiul aerian civil, pentru a proteja zone sensibile, precum aeroporturile, arenele sportive, infrastructura critică sau marile evenimente urbane.

Radarul holografic Gamekeeper, singurul radar de pe piață care oferă acoperire spațială 360°, identifică și urmărește toate tipurile de aparate care zboară la mică altitudine cu viteză medie, pe o rază de 7 km.

Complementar acestui radar, senzorii cu infraroșu și radiofrecvență amplifică capacitatea sistemului de a identifica și de a clasifica amenințările, folosind tehnici sofisticate de analiză în timp real a datelor, pentru a stabili exact tipul de dronă.

Sistemul EagleSHIELD oferă operatorilor o imagine clară, simplificată a situației, pentru a asigura protecția spațiului în timp real, iar serviciilor de securitate și forțelor armate le oferă un peisaj complet și coerent al spațiului aerian.

Măsuri anti-dronă, integrate complet cu aceste capabilități de supraveghere, sunt disponibile pentru a oferi un răspuns proporțional cu amenințarea, în funcție de situația operațională. Dacă este confirmată o amenințare, Thales poate integra o serie de soluții tehnice necesare pentru a o neutraliza: bruiaj electromagnetic, intercepție cu ajutorul unui stol de drone, unde laser direcționate.

În ultimii șapte ani, Thales a investit masiv în patru tehnologii digitale cheie: Inteligență Artificială, Big Data, Conectivitate și Securitate Cibernetică. Compania folosește această expertiză pentru a le oferi cetățenilor beneficiile folosirii dronelor comerciale, dar prevenind în același timp amenințările asociate cu folosirea ostilă a acestor aparate de zbor în spațiul aerian civil.